luni 17 iunie 2024

Bilanțul MAI. Iohannis: Lipsă de profesionalism în 10 august

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele României, Klaus Iohannis, și premierul interimar, Ludovic Orban, au participat, marți, la bilanțul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Iohannis a subliniat importanța acestei structuri în arhitectura societală, iar Orban i-a îndemnat pe amngajații MAI să îşi facă datoria în conformitate cu legea şi cu ceea ce aşteaptă românii de la MAI.

„Activitatea din ultimii ani a Ministerului Afacerilor Interne a demonstrat o serie de deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018. Instituția dumneavoastră are obligația să își facă o autoevaluare profundă, pentru a identifica factorii care au dus la situațiile pe care le-am menționat și să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor

Activitatea pe care o desfășurați are un impact direct asupra vieții și siguranței românilor. Aveți onoranta misiune de a proteja oamenii și de a asigura un climat social de echitate și de echilibru. O națiune se dezvoltă atunci când cetățenii au încredere în autorități și în capacitatea acestora de a le apăra drepturile și libertățile civice, cu respectarea legilor și a Constituției. Tocmai mai de aceea, rolul dumneavoastră este fundamental și vă încurajez să nu vă abateți niciun moment de la a face profesia cu responsabilitate și competență. MAI are o contribuție importantă și la misiuni, și operații, care se desfășoară în afara țării, sub egida UE, OSCE, NATO și ONU. Prin înalta pregătire, conduita și rezultatele obținute, forțele române trimise în aceste zone sunt apreciate de partenerii noștri internaționali și au creat țării noastre o bună imagine externă. Subliniez, de asemenea, și implicarea dumneavoastră semnificativă, în anul 2019, la îndeplinirea obiectivelor naționale pe temele de interes particular, în contextul președinției de succes a României la Consiliul UE. Vă mulțumesc și pentru modul în care ați sprijinit desfășurarea, la Sibiu, a summitului informal al șefilor de stat sau de guvern din UE, precum și organizarea vizitei oficiale în România a Sanctității Sale, Papa Francisc. Totodată, corectitudinea și vigilența cu care v-ați îndeplinit rolul conferit de lege, pe parcursul celor trei runde de alegeri, care au avut loc în 2019, au făcut ca procesul electoral să se desfășoare fără incidente, cu respectarea normelor și a principiilor democratice”, a declarat președintele Klaus Iohannis, marți, la bilanțul MAI.

“Vreau doar să vă îndemn să vă faceţi datoria în conformitatea cu legea, cu interesul fundamental al României şi normal în conformitate cu ceea ce aşteaptă românii de la Ministerului Afacerilor Interne, de la toate structurile Ministerului de Interne, care sunt vitale pentru asigurarea ordinii publice, vieţii, siguranţei cetăţeanului, avutului personal al fiecărui cetăţean şi pentru o viaţă socială democratică care să garanteze exercitarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale fiecărui cetăţean. Spor la treabă”,a transmis Ludovic Orban la bilanţul Ministerului Afacerilor Interne.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro