Biserica Ortodoxă a Greciei a preluat City Insurance

Cel mai mare asigurător din România a fost cumpărat de Biserica Ortodoxă din Grecia. Dezvăluirea a fost făcută de Cristian Roșu, vicepreședinte ASF, pentru ZF.

Este vorba despre City Insurance, sponsorul celor de la FCSB.

„Unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai holdingului este Biserica Ortodoxă a Greciei. Compania vrea să-şi extindă activitatea atât pe teritoriul Greciei, cât şi pe cel al României. Este ca un fond de investiţii. Noi trebuie să vedem toate actele prin care să se stabilească exact cine sunt aceşti investitori, nu ne putem pronunţa, întrucât sunt doar vorbe şi nu avem încă nişte documente oficiale“, a declarat Cristian Roşu, conform sursei citate. 

„Dumnezeu nu ne cere să fim săraci”

„Nu mă miră. Forţa economică şi îndrăzneala de business a Bisericii din Grecia este recunoscută. Este unul dintre cei mai importanţi jucători economici. Este numărul 1 în piaţa imobiliară în Grecia. Biserica joacă foarte serios şi foarte deschis asta. Fac casă bună şi am două argumente: În textul evanghelic nu ne cere să fim săraci. Să faci bani chiar şi ca Biserică mi se face permis”, a spus Sever Voinescu, Redactor-Şef Dilema Veche, potrivit Adevărul.

Comentează pe FACEBOOK