sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Biserica Rusă, în proces cu Lucifer din Novosibirsk

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Lucifer Vladimirovici Konceakov-Bagration, 45 de ani, a intentat un proces împotriva Bisericii Ortodoxe Ruse. Acesta reclamă că, în textele religioase, numele său este asemuit cu diavolul, relatează Rador, care citează KP.ru.

În opinia acestuia, o astfel de asociere îi denigrează onoarea și demnitatea.

Bărbatul cere ca Biserica Ortodoxă Rusă să recunoască că informațiile despre Lucifer nu sunt adevărate și dorește ca acest licru să fie publicat și în mass-media.

Konceakov-Bagration vrea și daune morale de la biserică în valoare de 666 de ruble.

„Această despăgubire este foarte simbolică. Nu este vorba de bani, ci de faptul că această cifră este considerată ca fiind ceva negativ. Mulți oameni o percep drept diabolică”

KP.ru menționează că inițial, pe bărbat îl chema Aleksei Iujanin, iar actul de identitate cu noul nume l-a obţinut abia în vara acestui an.

Contactată de gazeta.ru, Biserica Ortodoxă Rusă a reacţionat pe acest subiect prin intermediul vicepreşedintelui său pentru relaţia cu societatea şi mass-media, Vahtang Kipşidze.

„Cred că este o încercare complet transparentă de a se evidenţia din care nu se va alege cu nimic. Toată povestea mi se pare un abuz asupra dreptului la proces”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro