duminică 26 mai 2024

Caragiale reloaded: Iohannis salutat cu „Orban! Orban!”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Marele dramaturg Ion Luca Caragiale ar fi crăpat astăzi de invidie, dacă ar fi fost la Congresul liberalilor.  În operele lui, maestru ar fi surprins pasaje întregi din lupta pentru putere dată în prezent de urmașii brătienilor. A fost cu circ, a fost cu pasiune, a fost cu luptă de clasă.
Încă de la primele ore, puțin după 9.30, la sediul Romexpo s-a lăsat cu scandal. Mai multe grupuri de băieți hotărâți s-au pus pe rupt perdeluțele de la cabinele de vot  asta, pe motiv că se lansase zvonul că delegații vot fi obligați de șefii de organizație să-și fotografieze votul. Scandalul a fost rapid aplanat de agenții de pază.
Circul s-a mutat apoi la intrare,  în zona VIP, acolo unde liderii au fost fie aclamati,  fie luați cu HUO. Cel mai șifonat a ieșit premierul Cîțu. Orban a fost la polul opus,  intrarea sa fiind aclamata.

Iohannis, râs ușor nervos

Cu o zi înainte,  pe surse apăruse informația că președintele Klaus Iohannis va fi huiduit de susținătorii lui Ludovic Orban. N-a fost asa, însă nici pe placul șefului statului nu a fost treaba.
Abia urcat pe scenă, de cum a transmis salutul poporului liberal, din sală a început să se audă puternic „Orban! Orban!”. Și așa a fost pe toată perioada discursului prezidențial. Cum zicea Iohannis ceva, cum lua o pauză, cum băgau băieții placa ” Orban! Orban!”
La finalul discursului scris aplicat pe foi, șeful statului a coborât de pe scenă cu un rictus nervos. Se oare că a fost atât de afectat, încât și-a uitat foile cu ceea ce tocmai citise. Noroc cu băieții de la SPP..

Un alt moment caragialesc a fost la urcarea pe scenă a lui Ludovic Orban. De data asta, băieții din tabăra lui Cîțu s-a organizat și ea. Un pâlc de tineri cu plămâni puternici a fost improvizat exact în spatele celor mai vocali susținători ai lui Orban. Cum țipau unii Orban! îi și dădeau ăilalți cu Cîțu.  Parcă erau 2 coruri bisericești,  ce cântau pe voci diferite. Dincolo de ceea ce un text ar putea relata, imaginile de la acest congres vorbesc de la sine.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro