BNR contrazice Guvernul: Investițiile vor scădea

BNR contrazice Guvernul: Investițiile vor scădea

Datele BNR și cele ale Guvernului se cam contrazic. Ludovic Orban anunță investiții accelerate, pe când BNR spune că investițiile vor scădeea pe fondul crizei Covid-19.

Premierul a anunțat, marți, că “vremea în care proiectele de investiții se derulau în ritm de melc a trecut”. Tot astăzi, un Raport de stabilitate al BNR, ce analizează impactul pandemiei asupra economiei românești, indică 17 sub-sectoare economice ce vor fi puternic afectate de pandemia COVID-19.

“Inegalitățile sociale se vor accentua, iar investițiile vor scădea”, punctează BNR.

„Pandemia COVID-19 este cea mai complexă și mai severă, afectând societatea în toate aspectele sale”, se arată în raportul BNR.

Nivelul de incertitudine privind evoluția pandemiei este la maxim istoric, în timp ce indicatorul de aversiune la risc și cel de recesiune economică se află la valori similare celor din criza financiară din anii 2007-2008.

De cealaltă parte, Orban a vizitat șantierul drumului expres Craiova-Pitești. Cu acest prilej el a spus că  vremea în care aceste proiecte se derulau în ritm de melc a trecut.

Așa cum pentru noi investițiile în infrastructură reprezintă un pilon fundamental al modernizării României, a relansării economice, și proiectul acesta și toate proiectele de investiții în infrastructură vor benefia de suport total din partea mea, ca premier, și din partea Guvernului pe care-l reprezint.

Vremea în care proiectele de investiții se derulau în ritm de melc a trecut. Săptămâna viitoare, vom adopta din nou Ordonanța de Urgență care să reglementeze procedurile de achiziție și mai ales termenele limită pentru fiecare pas procedural în cursul achiziției. Nu mai putem să tolerăm ce s-a întâmplat de zeci de ani, în care proceduri de achiziție să dureze ani de zile până se ajunge la desemnarea câștigătorului”, a mai afirmat șeful Guvernului. 

Comentează pe FACEBOOK