vineri 14 iunie 2024

Bode: Ciocan rămâne fără funcție în MAI

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE: Ministrul de interne Lucian Bode a dispus joi încetarea împuternicirii comisarului-şef Christian Ciocan în funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI, după scandalul provocat în secţia de poliţie, însă acesta îşi va desfăşura în continuare activitatea în funcţia de execuţie ocupată anterior în cadrul Poliţiei Române.

„Ca urmare a raportului scris prezentat de către directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în legătură cu situaţia expusă în spaţiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofiţerului de poliţie din funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI. În continuare, comisarul-şef de poliţie Ciocan Christian îşi va desfăşura activitatea în funcţia de execuţie ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se arată într-un comunicat al MAI.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, s-a arătat extrem de deranjat de faptul că înregistrarea cu directorul MAI Christian Ciocan a fost făcută publică.

Mai mult, ministrul de Interne susține că directorul  Unității de Politici Publice din cadrul Ministerului, Cristian Ciocan, nu a rămas fără carnet, așa cum susține sindicatul Europol.

”Sunt câteva chestiuni care îmi sunt neclare”, a spus joi Bode, care a părut deranjat și de faptul că în spațiul public apar înregistrări făcute de polițiști.

”Am văzut acele imagini din interiorul unei secţii de poliţie, ceea ce nu este un lucru uzual, era spaţiu administrativ, într-adevăr puteau să înregistreze, dar trebuie văzut de când colegi poliţişti se ocupă cu înregistrări în secţia de poliţie şi se transmit prin intermediul sindicatului”, a completat ministrul, potrivit Hotnews.

Lucian Bode a cerut un raport despre evenimentul în care Ciocan a fost oprit de agenți și a urmat un schimb de replici în care comisarul șef se lăuda că este polițist și merge la o televiziune, după ce ar fi fost prins fară ITP și asigurare valabile la mașină.

”Permisul nu i-a fost reținut, amenda nu a fost plătită și vreau să văd procesul verbal, a fost întocmit cu obligația de a preda permisul de conducere în termenul legal sau se suspendă de drept. Toate aceste elemente o să le primesc în raport și în funcție de ce va prezenta Poliția Capitalei vă asigur că voi lua măsuri”, a explicat acesta.

Amintim că Ciocan a fost prins încălcând 7 prevederi legale, printre care  mergea pe sens interzis, nu avea ITP, nu avea asigurare, îi lipsea o plăcuță de înmatriculare și nu avea actele la el.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro