Bogdan îl atacă dur pe Orban/Grupare reformistă în PNL

E război total în PNL. Prim-vicepreședintele Rareș Bogdan îl critică în termeni duri pe președintele partidului, Ludovic Orban. Europarlamentarul spune  despre liderul PNL că a condus partidul de unul singur, fără că el și alți lideri din teritoriu să aibă “niciun fel de putere reală în cadrul guvernării”. 

Mai mult, Rareș Bogdan i-a cerut demisia lui Orban de la șefia partidului într-un interviu pentru Aleph News și a spus că gruparea reformistă va avea un candidat unic pentru funcția de președinte al PNL. De asemenea, el a avertizat că fără o reformă internă, PNL poate ajunge sub 20% la următoarele alegeri. 

Între reformatorii despre care vorbește prim-vicepreședintele se regăsesc Emil Boc, Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Gheorghe Falcă. 

Partidul a fost condus de un singur om, de Ludovic Orban. Noi nu am avut, nici eu, nici Robert Sighiartău, nici Iulian Dumitrescu, nici Mircea Hava, nici Raluca Turcan, Florin Roman, Ilie Bolojan, Gheorghe Flutur, Emil Boc, nu am avut niciun fel de putere reală în cadrul guvernării.

Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc, restul sau stricat la cap. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului”, a declarat Rareș Bogdan la Aleph News, în emisiunea lui Ion Cristoiu.

Totodată, acesta a punctat faptul că regretă „că a doua zi dimineața, după alegerile parlamentare, nu am ieșit cu Robert Sighiartău, cu Florin și ceilalți să cerem demisia președintelui PNL pentru că a dus partidul la pierderea alegerilor.”

E primul președinte de partid din ultimii 30 de ani, care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție, ceea ce este anormal. Și puteam să ne dăm noi ca exemplu demisia ca să-l obligăm și pe el”, completează Rareș Bogdan.

El a avertizat că fără o reformă internă, PNL poate ajunge sub 20% la următoarele alegeri. 

Rareș Bogdan a relatat și scena de la negocierile cu cu USR PLUS și UDMR, acuzându-l pe Ludovic Orban că a cedat ministerele Transporturilor, Fondurilor Europene și Dezvoltării într-o negociere tete-a-tete cu Dacian Cioloș, Dan Barna și Kelemen Hunor, deși partenerii de coaliție ar fi fost de acord ca măcar Ministerul Dezvoltării să rămână la PNL.

I-am spus «e nervozitate foarte mare în partid». Eram eu, Sighiartău, Bușoi, Iulian Dumitrescu, Cîțu. «Ludovic, haide să facem un BPN de seară, să explici, că nervozitatea e uriașă. (…) Din țară urlă toți. Haide să le explicăm ce s-a întâmplat. A refuzat BPN. Am zis să facem.
(…)
Am oprit BPN-ul. Dar 
tensiunile au rămas. Partidul e pe un butoi de pulbere”, a mai afirmat el.

 

Comentează pe FACEBOOK