miercuri 6 decembrie 2023

Bombă la instanță! Pasajul lui Negoiță de la Cățelu, aruncat în aer

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nerespectarea legii, lucrările fără autorizație și, mai nou, furtul de idei sau nerespectarea proprietății intelectuale par să fie marile probleme cu care se luptă primarul sectorului 3, Robert Negoiță. Războiul pierdut cu primarul Nicușor Dan săptămâna trecută, prin care primul i-a scos palmierii amplasați ilegal din zona Unirii, pare să fie pistol cu apă pe lângă ultima veste primită de Negoiță. Judecătoria sector 3 a luat o decizie prin care lucrările la pasajul „Cățelu”, cel ce traversează linia de cale ferată pe direcția Pantelimon-bulevardul Pallady-Glina să fie sistate. Este vorba despre o ordonanță președințială ce precede un proces aflat în derulare la Tribunalul București, în care părțile sunt Primăria Sector 4 și cea condusă de Robert Negoiță.

Pasajul Cățelu este cel de pe care primarul sectorului 3 face aproape zilnic câte un live pe pagina sa de Facebook, despre care spune că va descongestiona intrarea în București dinspre autostrada Soarelui și care ar fi urmat să fie dat în folosință foarte curând.

 

Furt de proprietate intelectuală între PSD-iști

 

Un proces început luna trecută, extrem de puțin mediatizat, face ca planurile mărețe de inaugurare ale primarului Negoiță să fie date peste cap. Este vorba de o luptă juridică dintre doi PSD-iști, primari de sectoare: Robert Negoiță și Daniel Băluță de la 4. Ei bine, ultimul îl acuză pe colegul de la 3 că i-a furat aproape integral planurile înregistrare la OSIM și Oficiul European de Mărci. Pasajul lui Negoiță ar fi copiat aproape în totalitate după proiectul pasajului rutier „Europa Unită” pe care îl construiește Primăria sectorului 4 în zona Metalurgiei. Vorbim de un proiect de proporții, ce ar trebui finalizat în toamna acestui an, adică la puțin timp după marea inaugurare a lui Negoiță.

Macheta originală a celor de la sector 4
Macheta originală a celor de la sector 4
Construcția cu care Robert Negoiță a furat startul

Obiectul procesului este suprastructura de pe ambele pasaje, forma pe care o are corpul pasajului, precum și ornamentele de deasupra. Conform acțiunii în instanță demarată de cei de la Sector 4, conceptul acesteia a fost furat fără nicio greață de către „colegii de la 3”. Argumentul suprem în acest sens îl constituie structurile metalice identice ale celor două pasaje. Rolul acestora a fost gândit de către cei de la sectorul 4, având în vedere faptul că pe pasajul Europa Unită va trece tramvaiul. Pe pasajul lui Negoiță nu există acest mijloc de transport, deci nici linii electrificate pentru alimentarea sa. Cu toate acestea, lucrătorii lui Negoiță au amplasat toate acele construcții metalice! Pe cale de consecință, a fost un argument perfect pentru instanță, pentru a constata că există indicii majore pentru un furt intelectual și a hotărî blocarea lucrărilor până la judecarea procesului pe fond. Mai mult, aceeași instanță a decis obligarea Primăriei sector 3 de a șterge toate materialele de promovare ale pasajului „Cățelu”, inclusiv postările de pe paginile oficiale de Facebook.

 

Adio trafic fluidizat spre mare

 

Lupta dintre cei doi primari PSD încurcă serios planurile electorale ale edilului Robert Negoiță. Acesta preconizase inaugurarea pasajului cu pricina cu puțin timp înainte de deschiderea sezonului estival. Fiind vorba de ieșirea spre autostrada Soarelui, la sfârșit de săptămână traficul este de coșmar în acea zonă. La fel ca și în războiul cu Nicușor Dan, Robert Negoiță a „forțat” cadrul legal, iar asta îl costă nu doar pe el, ci și pe bucureșteni. Textul plângerii pe drepturi intelectuale este cât se poate de clar, în acest caz: „Suprastructura metalică cu iluminare arhitecturală tip Vortex aplicată la cele două pasaje în cauză este identică”. Iar cei de la sectorul 4 sunt autorii conceptului, pe care au avut grijă să îl înscrie drept marcă proprie.

Primarul sectorului 4 nu a putut fi contactat pentru a furniza un punct de vedere cu privire la demersurile făcute împotriva colegului său de la 3. Cei de la primărie ne-au comunicat doar că lucrările la pasajul Europa Unită de pe Metalurgiei sunt în grafic, își urmează cursul normal, iar inaugurarea va avea loc la data preconizată.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro