sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

Bonusuri de 6.000 de lei pentru o angajată a Poștei Române

CITEȘTE ȘI:

spot_img

În jur de 1.000 de poştaşi din ţară îşi suplinesc veniturile prin sistemul de bonusare. Declarația îi aparține directorului general al Poştei Române, Valentin Ştefan, citat de Agerpres. Acesta a dat exemplul unei angajate din Bucureşti cu un salariu de 2.000 de lei care, suplimentar, din bonusuri, a câştigat 6.000 de lei.

„Industria în care activează Poşta Română e de aşa natură încât fluxul de angajaţi să fie unul ridicat. Adică angajările să fie mult mai mari şi plecările să fie mult mai mari decât în alte industrii. O stabilitate mai redusă decât în alte industrii (…) Ce încercăm noi să facem la companie este să creştem acest sistem de bonusare, astfel încât angajaţii care muncesc să îşi crească semnificativ veniturile”.

Directorul general a făcut referire la sistemul de bonusare pe citit contoare.

„E o activitate nouă pentru Poşta Română, de test, doi ani, un contract. Şi am introdus bonusarea. Şi, spre surprinderea noastră, avem cam 1.000 de angajaţi care îşi suplinesc salariul prin această bonusare, deci pe munca lor. Şi am avut o colegă din Bucureşti care şi-a mărit salariul, a luat un bonus de 6.000 de lei. La un salariu de până în 2.000 de lei. Sigur, e o excepţie, dar …”.

Potrivit acestuia, se încearcă îmbunătățirea condiţiilor de lucru şi mai ales un sistem prin care să crească salariile într-un mod cât mai sustenabil. Totuși, Valentin Ștefan  a ținut să precizeze că niciodată salariile poştaşilor „nu vor fi peste media din ţară”.

Valentin Ștefan a mai adăugat că deficitul de personal, de câteva sute de posturi libere, este relativ.

„De exemplu, oraşul cu cel mai mare deficit este Slatina, judeţul Olt. Ne e foarte greu să găsim angajaţi acolo. Şi în general în mediul urban există un deficit de angajaţi. În mediul rural în schimb, există un surplus de angajaţi (…) Avem cam 600 de posturi libere la nivel naţional. Acest deficit există de ani de zile”.

Valentin Ștefan a mai amintit și de sediile în care îşi desfăşoară activitatea Poşta Română. Acesta a declarat că în 2022 s-au făcut investiţii în renovare cât în ultimii zece ani.

„Anul trecut, în 2022, am alocat o valoare pe renovări egală cu toată suma cumulată din ultimii zece ani. Deci, în 2022 Poşta Română a investit în renovarea spaţiilor noastre, fie că vorbim de sedii administrative, fie că vorbim de oficii poştale o sumă egală cu suma investită în ultimii zece ani. Nu este de ajuns. Anul acesta vrem să dublăm suma de anul trecut. E prinsă în buget. Undeva la 30 de milioane de lei au fost în 2022”.

Deși în alte țări, din Vestul Europei, companiile de poştă au deschis oficii în locaţii gen magazine de proximitate, în România nu se dorește acest lucru. În România se vrea păstrarea acestui specific al companiei, cu oficii poştale fizice. Poşta Română are aproximativ 2.000 de sedii.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro