duminică 3 martie 2024

BOR a cerut la rectificare 220 de milioane lei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Patriarhul Daniel cere Guvernului 220 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Biserica a trimis deja solicitarea către Executiv şi speră ca banii să fie alocaţi la rectificarea bugetară, potrivit unor surse guvernamentale citate de europalibera.org.

În proiectul de rectificare bugetară, Patriarhia Română are alocaţi 71,8 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. 

Sunt, însă, fonduri insuficiente, spune Patriarhia, care anunţă că pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie de peste 450 de milioane de lei.

Primăria Generală a anunțat că nu va aloca resurse financiare pentru Catedrala Mântuirii Neamului, spre deosebire de perioada mandatului Gabrielei Firea în fruntea Capitalei.

Surse guvernamentale au declarat pentru Europa Liberă că Biserica Ortodoxă ar putea să mai primească bani la următoarea rectificare bugetară, cea din luna octombrie. Guvernul a alocat unităților de cult, în 2020, un sprijin financiar pentru repararea lăcașurilor de cult peste 250 de milioane de lei. În ultimii cinci ani, fondurile publice pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului au fost de peste 500 de milioane de lei.

Comentează pe FACEBOOK

- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro