duminică 26 mai 2024

Vaccinați și premiați

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat că a fost aprobat cadrul legal privind „stimularea adresabilității populației spre vaccinare”.

Cei vaccinați cu schema completă vor beneficia de o alocație individuală de hrană în valoare de 100 de lei. Acest lucru va fi posibil după ce OUG va fi publicată în Monitorul Oficial. Dacă se vor înscrie la Loteria de vaccinare, participanții vor putea primi premii de un milion de lei.

Vor putea beneficia numai cei vaccinați cu schema completă, câte două doze de vaccin Pfizer, AstraZeneca și Moderna, sau o doză de vaccin Johnson & Johnson.

„Persoanele care se vaccinează cu schemă completă de vaccinare vor beneficia din momentul în care această OUG intră în vigoare de o alocație individuală de hrană în valoare totală de 100 de lei, sub formă de tichete de masă”, a declarat ministrul.

„Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19, s-a propus, de asemenea, organizarea Loteriei de vaccinare, Loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schema completă”.

Românii vor primi voucherele din momentul în care OUG va fi publicată în Monitorul oficial.

„Ei vor putea să ridice aceste bonuri de masă în momentul în care vor fi disponibile, de la centrul de vaccinare de la care s-au vaccinat, când vor fi disponibile. Încercăm să grăbim procedurile legale și de achiziții”.

Valoare premiilor poate ajunge la un milion de lei.

„Premiile sunt sume în bani. Ele urmează să fie reglementate cu Loteria Națională, Ministerul Economiei și Ministerul Sănătății. La o primă discuție, apreciem că premiile cele mai consistente vor fi în valoare de un milion de lei”.

Loteriile vor fi organizate pentru perioada octombrie-decembrie 2021,iar după intrarea în vigoare a OUG, persoanele care se vor vaccina cu schema completă vor primi 100 de lei sub forma de tichete de masă. Cheltuielile vor fi suportate din bugetul Ministerului Sănătății.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro