BOR vs autorități: Faza pe „niște cârpe, numite măști”

BOR vs autorități: Faza pe „niște cârpe, numite măști”

Controverse între autorități și IPS Teodosie pe tema interzicerii pelerinajelor. Fețele bisericești acuză politicienii că din cauza intereselor lor spitalele sunt pline de bolnavi.

La rândul lor, autoritățile au interezis persoanelor din din ţară să vină în pelerinaj la peştera Sfântului Apostol Andrei, din comuna constănţeană Ion Corvin.

„Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști”, a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, pe Facebook.

El spune că „nimeni nu răspunde că 90% (mai nou) din măștile puse <<spre protecție>> au fost niște cârpe” și că „a trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanților prin birouri, fără nici o opreliște”.

„Dar important e să supraveghem credincioșii cu elicoptere. Filtrele poliției sunt mai ceva ca măștile. În vreme ce SUA și Franța au anulat interdicțiile discriminatorii”, adaugă acesta.

Controversata slujbă de la peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin din județul Constanța s-a ținut până la urmă. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți condus de IPS Teodosie, iar la aceasta au participat circa 300 persoane, jumătate fiind preoți.

 

Comentează pe FACEBOOK