duminică 10 decembrie 2023

Bucureștiul ar putea să găzduiască finala Europa League

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat sâmbătă seara că în cursul săptămânii a avut o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu.

El a subliniat că atât Guvernul României, cât și Primăria Capitalei susțin cu fermitate candidatura Bucureștiului pentru găzduirea finalei Europa League, care ar urma să aibă loc în 2026 sau 2027, pe Arena Națională.

„În cursul acestei săptămâni am avut o întâlnire cu premierul României în cadrul căreia am discutat despre câteva aspecte importante. În primul rând am discutat despre iniţiativa noastră de a găzdui finala Europa League din 2026 sau 2027. Guvernul României şi Primăria Capitalei susţin puternic candidatura pentru găzduirea finalei Europa League. Iar angajamentul pe care ni l-am luat, Guvernul, Primăria şi noi, este ca până la 15 noiembrie să depunem dosarul de candidatură cu toate garanţiile solicitate de către UEFA”, a afirmat Burleanu.

Arena Națională a fost locul unde s-a desfășurat o finală a Europa League în trecut, mai precis în anul 2012, când Atletico Madrid a învins echipa Athletic Bilbao cu scorul de 3-0. Pentru următorii doi ani, s-au stabilit deja orașele care vor găzdui finalele competiției Europa League, acestea fiind Dublin (Irlanda) în 2024 și Bilbao (Spania) în 2025.
Președintele FRF a avut o discuție cu premierul și cu privire la schimbările anticipate în cadrul legislației fiscale, care prevăd că salariul maxim pe care un club finanțat din fonduri publice îl poate acorda va fi limitat la 30.000 de lei.

„Am discutat de asemenea despre impactul modificărilor fiscale în ceea ce înseamnă economia fotbalului la nivel naţional. În acest sens, i-am prezentat premierului argumentele noastre pentru care statul român trebuie să continue să susţină sportul şi în mod special fotbalul. Asta mai ales în ceea ce priveşte impactul pe care îl aduce fotbalul astăzi. Şi mă refer la un impact cuantificat în 2021 de peste 800 de milioane de euro, un impact direct asupra beneficiilor economice, beneficiilor sociale, dar şi în ceea ce priveşte sănătatea publică. Aşadar azi impactul fotbalului românesc este de 800 de milioane de euro”, a spus preşedintele.

Premierul l-a asigurat pe Burleanu că va continua să sprijine investițiile în infrastructura sportivă. El a menționat: „Am discutat, de asemenea, despre proiectele de dezvoltare a infrastructurii sportive pe care ne-am dori să le avem pe agenda Guvernului. Este cunoscut faptul că prim-ministrul are o legătură strânsă cu sportul și dorește să susțină continuarea tuturor investițiilor pentru a asigura că toate regiunile din România beneficiază de infrastructură modernă.”

În ceea ce privește insultele rasiste primite de jucătorul camerunez Joyskim Dawa de la echipa FCSB pe platformele online, Răzvan Burleanu a exprimat dezamăgirea sa, mai ales pentru că unul dintre cei care au făcut astfel de comentarii este fotbalist: „Am fost foarte dezamăgit când am aflat. Şi nu doar ca urmare a faptului că se pare că avem o problemă de educaţie la nivelul societăţii noastre, ci mai mult ştiind că avem implicat un jucător de fotbal în acest caz. Ne-am fi dorit ca măcar jucătorii de fotbal între ei să aibă un alt comportament. De aceea am fost poate de două ori mai dezamăgit de această situaţie. Ca federaţie pot să spun că ne disociem de orice comportament rasist sau xenofob pe terenul de fotbal sau în jurul lui. Toţi trebuie să facem mai mult ca jucătorii când intră pe teren să se simtă că sunt într-un spaţiu sigur”, a precizat preşedintele.

Răzvan Burleanu a participat sâmbătă la Summitul UEFA Academy, un eveniment organizat la Hotelul Marriott din București, dedicat absolvenților cursurilor UEFA Academy. Președintele FRF a subliniat importanța educației în domeniul managementului fotbalistic și a evenimentului.

„Timp de două zile peste 300 de participanţi din peste 55 de ţări la nivel global s-au aflat la Bucureşti la UEFA Academy Summit, primul eveniment de acest tip organizat vreodată. Acest eveniment a pus mai presus de orice importanţa educaţiei în zona de management fotbalistic. Toţi aceşti participanţi au trecut în ultimii 6 ani prin diferite programe educaţionale lansate de către UEFA. Am avut şi mulţi români printre ei, mai exact 45, care au trecut în ultimii ani prin programele UEFA. S-a discutat la acest summit despre modul în care fotbalul ar putea să fie influenţat în viitor şi modul în care noile tehnologii pot impacta dezvoltarea fotbalului. Aşa că discuţiile au acoperit multe arii de interes, inclusiv legat de modificarea legilor jocului sau modul la care ar trebui să ne raportăm de exemplu la ‘Generaţia Z’, dar şi cum putem să creştem cât mai mult posibil numărul celor care joacă fotbal”, a mai spus Burleanu.
Sursă foto: Digi24
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro