duminică 14 iulie 2024

Budăi se compară cu profesorii: Am lucrat pe salarii mult mai mici

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri, după întâlnirea cu profesorii de la Liceul I. L. Caragiale, că a lucrat la rândul său pentru salarii mult mai mici și nu e „nevoie să-i spună cineva aceste realități”.

„Știți foarte bine că și eu, la rândul meu, am fost și sunt salariat și am lucrat și am fost un lucrător în asistență socială cu salarii mult mai mici. Cunosc aceste realități, nu trebuie să mi le spună neapărat cineva”, a declarat Budăi, miercuri, întrebat dacă profesorii i-au spus cum este să lucreze pe salarii mici.

În prezent, din funcția de ministru, Marius Budăi încasează un salariu anual de 153.312 de lei (31.300 de euro), ceea ce înseamnă circa 12.700 de lei lunar (2.600 de euro), conform declarației de avere depuse pentru anul 2022, scrie Economedia.

Anterior, Budăi a mai fost deputat, director la Casa Județeană de Pensii Botoșani, la Direcția pentru Protecția Copilului Botoșani și la Agenția pentru prestații sociale Botoșani. În paralel, el a fost și angajat la diferite firme. În plus, a mai fost și șef de cabinet/consilier parlamentar în perioada 2004-2006.

 

Declarația de avere depusă în 2016 arăta că Budăi a încasat un salariu anual de 55.000 lei când ocupa funcția de consilier superior la Casa Județeană de Pensii Botoșani, adică circa 4.600 de lei pe lună. Ajustat cu rata inflației, salariul de la acea vreme ar avea în prezent puterea de cumpărare a 6.070 de lei, conform Calculatorul Inflației, scrie Spot Media.

Un profesor cu gradul didactic I şi vechime de 25 de ani la catedră câștigă între 3.800 și 4.500 de lei, potrivit declarațiilor președintelui Federaţiei sindicatelor din educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor. Un profesor debutant primește aproximativ 2.400 de lei salariul net.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro