marți 6 iunie 2023

Bugetarii au salarii de peste 2.000 de euro net

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

E oficial. Mulți bugetari vor avea salarii de peste 2.000 de euro în mână. Este dorința ministrului Sebastian Burduja. Acesta dorește să se facă ceva în acest sens, pentru ca tinerii să nu mai plece din ţară.

IT-iştii cred că dacă fac parte din sistemul bugetar ar trebuie să fie plătiţi la nivelul pieţei. Cât ar trebui sa fie salariile? Aproximativ 2.000 de euro în mână, a spus ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, sâmbătă, la Antena 3 CN.

Deși la ministerul pe care îl conduce, sunt astfel de salarii, totuși la  administraţia publică nu există asemenea situații.

„Trebuie să ai o resursă umană tehnică şi noi căutăm la nivelul guvernului soluţii prin care IT-iştii la stat, măcar câteva poziţii (Project manager, Bussines analist), să fie plătiţi la nivelul pieţei.

Noi avem în ministerul nostru, dar este un exemplu singular în toată administraţia publică, o echipă de intervenţie în transformare digitală plătită din PNRR, cu salarii de 2.000 sau 2.000 şi ceva de euro în mână.

Nu e un salariu mare pentru mediul privat, dar e un salariu bun pentru mediul public”, a spus ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro