joi 30 mai 2024

Mercedes-Benz vrea un viitor fără accidente mortale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mercedes-Benz a construit „Vision Zero” și îți dorește un viitor fără accidente în care o mașină a mărcii din Stuttgart să fie implicată. 

Mercedes-Benz vrea ca în următoarele decenii, numărul persoanelor care mor în accidente cu modele ale mărcii germane să scadă. „Vision Zero” este primul pas al acestui plan. Până în 2030 se dorește înjumătățirea numărului de decese și răni grave. Nemții vor să eliminte cu totul decesele din accidentele auto, dar sunt conștienți că nu pot face asta singuri.

Autoritățile locale, regionale și mondiale trebuie să participe în scopul creștereii siguranței pe șosele. O infrastructură mai bună și legi noi sunt esențiale în acest plan.

„Sisteme automatizate de siguranță activă și, pe de-altă parte, sistemele de condus autonom sunt o componentă decisivă,” se precizează într-un comunicat, preluat de Car & Driver.

Mercedes-Benz nu are același renume în lumea auto pe partea de siguranță ca suedezii de la Volvo. Totuși, marca a avut inovații de-a lungul anilor, inovații devenite obișnuite astăzi.  (ABS-ul, sistemului electronic de control al tracțiunii și sistemul Pre-Safe, menit să preîntâmpine producerea unui accident cu ajutorul tehnologiei senzorilor radar care „citesc” împrejurimile).

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro