vineri 14 iunie 2024

Mesajul lui Marcel Ciolacu, repostat de Nehammer

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care se opune intrării României în spațiul Schengen, a fost primit joi de premierul României, Marcel Ciolacu.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer se află în România, zilele acestea, pentru a participa la congresul Partidului Popular European, unde președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost aleasă drept candidat PPE pentru un nou mandat în fruntea CE.

Cancelarul Karl Nehammer a repostat mesajul lui Marcel Ciolacu

Cu această ocazie, cancelarul Austriei a fost asaltat de autoritățile de la București pe problema Schengen, știind că este singurul care se opune aderării cu drepturi depline a României, scrie puterea.ro.

Pe această temă a avut întâlniri atât cu președintele Klaus Iohannis, cât și cu premierul Marcel Ciolacu. Cu șeful Executivului era programată o întâlnire de 30 de minute, însă cei doi oficiali au discutat mai mult de o oră.

După întâlnire, premierul Marcel Ciolacu a scris câteva rânduri pe rețeua socială X, unde i-a anunțat pe români subiectele abordate cu austriacul Karl Nehammer. Mesajul a fost unul în engleză, iar cancelarul Austriei a fost și el ”tagguit”.

”Constructive meeting with @karlnehammer about the path ahead in building a stronger cooperation, in particular on security & border management, including Hungary and the Western Balkans. Enhancing our relations & building for the future. (Întâlnire constructivă cu @karlnehammer despre calea de urmat în construirea unei cooperări mai puternice, în special în ceea ce privește securitatea și gestionarea frontierelor, inclusiv Ungaria și Balcanii de Vest. Îmbunătățirea relațiilor noastre și construirea pentru viitor)”, a scris Marcel Ciolacu pe rețeaua socială X.

Interesant este faptul că austriacul a ales să reposteze mesajul premierului României pe pagina sa de socializare, fără a mai adăuga nimic despre întâlnirea bilaterală. Cert este faptul că austriacul, care a spus că printre cei mai buni prieteni de-ai săi se numără cetățeni români, și-a menținut poziția de a nu extinde spațiul Schengen.

Klaus Iohannis l-a primit pe cancelarul Karl Nehammer la Cotroceni

Subiectul aderării depline a României în spațiul Schengen a fost joi discutat de președintele țării Klaus Iohannis și cancelarul federal al Republicii Austria, la Cotroceni.

„În discuţia mea cu cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen până când vom atinge acest obiectiv final. UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă şi acest lucru va consolida şi mai mult securitatea UE pentru beneficiul tuturor cetăţenilor noştri”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X (fostă Twitter).

Austria nu vrea România în Schengen

După discuțiile avute cu liderii de la București, cancelarul austriac Karl Nehammer a transmis, din nou, că țara sa nu este de acord ca România să intre în Schengen.

„România este un partener important al Austriei. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă acolo.

Mulți cetățeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria. Ei sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire.

În același timp, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile austriece față de extinderea rapidă a spațiului Schengen.

Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată. Sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins.”, a transmis cancelarul austriac Karl Nehammer pe platforma X.

CITIȚI ȘI: Ciolacu, întâlniri cheie la Guvern/Axa România-Grecia-Polonia

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro