joi 22 februarie 2024

Când vor avea loc ALEGERILE LOCALE. Anunțul premierului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, luni, în ziua audierii miniștrilor în comisiile de specialitate, că sunt puține date disponibile pentru alegerile locale.

Orban a precizat că în luna mai sunt și Rusaliile, tocmai de aceea a trebuit să țină cont și de alte date.

Șeful Executivului PNL a explicat că, cel mai probabil, alegerile locale vor avea loc pe data de 14 iunie.

„Primarii m-au întrebat când vor fi organizate alegerile locale și am răspuns că, cel mai probabil, pe 14 iunie. Am și prezentat argumentele – pe 31 mai și pe 7 iunie, fiind sărbători, Rusaliile, ar fi o impietate să organizezi alegerile când sunt sărbători creștine. Așa ceva nu se face. Atunci, termenul de 24 mai este un termen din scurt, așa că cel mai probabil va fi data de 14 iunie”, a spus premierul Ludovic Orban.

Tot luni, Orban a anunțat că procedurile pentru alegerile anticipate sunt în plină desfășurare.

”Suntem în procedură de declanșare a alegerilor anticipate. PNL are ca obiectiv buna guvernare a României, realizarea marilor reforme în educație, sănătate, ordine publică. Avem ca obiectiv realizarea unei creșteri economice rapide, bazate pe investiții, pe un parteneriat între Guvern și mediul privat care să asigure o dezvoltare rapidă a economiei românești.

Buna guvernare depinde de existența unui Parlament care să fie oglinda asipirațiilor poporului român.

PNL vrea prin, declanșarea anticipatelor, să dea din nouă puterea în mâna oamenilor.

Calendarul și procedurile aferente declanșării anticipatelor urmăresc doar acest obiectiv, cel de a oferi românilor puterea astfel încât ei să alegă un Parlament onest, corect, cinstit care să reprezinte cu adevărat ce își doresc românii de la puterea publică, de la Parlament și Guvern.

Toate procedurile care se vor derula de acum înainte se vor derula doar pentru a atinge acest obiectiv, a reuși îndeplinirea condițiilor constituționale care să permită președintelui dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate”, a declarat Ludovic Orban.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro