vineri 8 decembrie 2023

Capodoperele rusești nu vor fi scoase din programul TNB

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mircea Rusu este noul director interinar al Teatrului Național București.

Acesta a declarat la Antena 3, că nu este de acord să elimine din programul teatrului piesele scrise de celebrii dramaturgi ruși, în contextul războiului dintre Ucraina și Rusia.

„Nu admit așa ceva. Voi refuza categoric. Nu au nicio vină nici Cehov, nici Gorki, nici Turgheniev și așa mai departe pentru că actualii conducători ruși fac ce fac. Absolut nicio vină. Dimpotrivă, noi trebuie să avem puterea să nu amestecăm lucrurile. Cultura rusă este una excepțională.

Cultura rusă l-a dat pe dramaturgul cel mai mare, care se numește Cehov. Cultura rusă a dat cei mai mari romancieri, care se numesc Tolstoi și Dostoievski. Este greu să trecem peste asta. Cultura rusă a dat Ceaikovski. Nu știu ce vină are Ceaikovski. Sunt niște excese de zel”, a spus Mircea Rusu.

„Mi s-a sugerat să punem niște proiectoare cu care să colorăm TNB în culorile Ucrainei, albastru și galben. Nu cred că ăsta este rolul teatrului, este un rol al politicii. Au făcut la Palatul Victoria sau la Cotroceni. Foarte bine. Dar rolul nostru este altul”.

Mircea Rusu i-a întrebat pe cei care i-au sugerat să își arate solidaritatea cu Ucraina dacă ar fi dispuși să se înroleze și să meargă la război contra Rusiei.

„Le-am spus celor care m-au îndrumat să fac asta, aș vrea foarte mult să vă văd dacă vă și înrolați, în momentul în care veți fi chemați la arme, dacă veți fi la fel de generoși și de emoționați”.

Mai multe țări, printre care Anglia, Germania și Italia, au decis să concedieze dirijori ruși, actrițe și soprane ruse, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro