duminică 14 iulie 2024

Europenii sfătuiți să dea căldura mai încet în locuințe

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell îi sfătuiește pe europeni „să dea căldura mai încet în locuinţe”. Acesta spune că trebuie „plătit un preţ” pentru „tăierea cordonului ombilical” care uneşte economia UE de cea rusă, în contextul războiului din Ucraina, transmite Agerpres.

„Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să tăiem cordonul ombilical care leagă economia noastră cu cea rusă şi să întrerupem fluxul care le permite să acumuleze rezerve cu care să-şi finanţeze războiul”, a spus Borrell.

Declarația a avut loc în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European pe tema invaziei ruse, la care a participat şi şefa guvernului eston Kaja Kallas.

„Putem face acest lucru la nivel macro”, aşa cum a făcut Comisia Europeană. Borrell i-a invitat în acest sens pe cetăţenii europeni să mai pună o haină pe ei.

„Cer totodată ca toată lumea să facă un efort individual pentru a reduce consumul de gaz, la fel cum reducem consumul de apă atunci când este secetă şi la fel ca atunci când ne punem o mască pentru a combate un virus”, a făcut el referire și la pandemia de coronavirus.

Borrell crede că „ceea ce am făcut împotriva COVID-19 trebuie să o facem în favoarea Ucrainei. Trebuie să aibă loc o mobilizare a spiritelor, a activităţilor, a atitudinilor individuale, într-un angajament colectiv pentru a face faţă unei sarcini care este fără îndoială istorică”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro