‘Carantina este obligatorie în Bucureşti şi Ilfov’

Pandemia scapă de sub control în România. Specialiștii atrag atenția că Bucureștuli și Ilfovul , unde rata de incidenţă a depăşit 15 la mia de locuitori, trebuie urgent să intre în carantină.

„Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate. Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a atras atenţia Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, transmite Adevărul.

Autoritățile anunță că 253 de orașe și de municipii au o incidență mai mare de 3 la mia de locuitori. Cea mai gravă situație este în orașul Bragadiru, unde incidența a ajuns la 19,52. O incidență similară este raortată și pentru orașele: Popești Leordeni, Voluntari și Otopeni.

Datele oficiale publicate miercuri arată 16.000 de noi cazuri de COVID-19 depistate în ultimele 24 de ore, cele mai multe – 3.119 – fiind în Bucureşti. În acelaşi interval de timp, 390 de persoane au decedat, numărul pacienţilor internaţi la ATI fiind de peste 1.600. Dintre aceştia, 35 sunt copii. Numărul minorilor internaţi în spital cu infecţie a crescut la 451. Alte judeţe cu un număr mare de infectaţi sunt: Constanţa – 659; Cluj – 588; Iaşi – 540; Timiş – 510; Ilfov – 475; Argeş – 462; Bihor, Dolj – 458; Braşov – 455; Sibiu – 438. 

Comentează pe FACEBOOK