joi 7 decembrie 2023

Cât de frig va fi în casele bucureștenilor la iarnă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vine iarna, iar bucureștenii vor avea, din nou, de suferit din cauza problemelor cu căldura și apa caldă. Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că tot ce s-a făcut anul acesta în privinţa sistemului de termoficare se va vedea începând cu iarna următoare. Parctic, oamenii vor sta tot în frig.

“Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puţin mai bine decât anul trecut, ceea ce înseamnă că mulţi bucureşteni o să aibă acelaşi disconfort. Din păcate, nu se poate face mai mult”, a declarat Nicuşor Dan, într-un interviu pentru B1 TV.

Primarul a explicat şi de ce va fi un pic mai bine pentru bucureşteni în această iarnă. „Puţin mai bine vine din faptul că, pe de o parte, nu am avut campanie electorală anul acesta şi am fost responsabili şi am făcut acele revizii care trebuiau să fie făcute. În vara anului trecut multe revizii nu s-au făcut tocmai pentru că a fost campanie electorală”, a spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a mai precizat că în perioada iernii se vor face puţine lucrări, doar acolo unde vor apărea avarii.

Anul acesta au fost înlocuiți doar 15 kilometri de conducte, dintr-o rețea de 1.000 de kilometri. 

Nu doar primarul general prevestește o iarnă grea pentru bucureșteni, ci și Claudiu Crețu, directorul general al Termoenergetica. Acesta a declarat de curând că vor fi probleme și iarna aceasta, având în vedere că rețeaua de termoficare e veche și sunt sute de kilometri de conducte care trebuie înlocuiți.

„Din păcate, având o rețea care are zeci de ani, vor fi probleme pe care sperăm să le rezolvăm cât mai repede. Vor fi probleme punctuale, suntem mobilizați astfel încât să intervenim și să diminuăm disconfortul cât este posibil. Avem echipe pregătite care să intervină acolo unde apar avarii majore”, a spus Crețu, pentru Digi24.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro