„Catedrala Prostirii Neamului”. Reacția Google

„Catedrala Prostirii Neamului”. Reacția Google

Google România a reacționat, miercuri, după ce CNCD a amendat compania cu 10.000 de lei, după ce, în mai, tag-ul de pe Google Maps pentru locul în care se află Catedrala Mântuirii Neamului a fost schimbat în „Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.

Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Așteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii pași”, spun cei de la Google.

Amintim că denumirea Catedralei a fost modificată de către utilizatorii Google Maps în repetate rânduri, dar cel mai recent pe data de 3 mai.

Fapta Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 10.000 lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, se arată într-un comunicat CNCD.

Mulți dintre românii se află în categoria celor nemulțumiți de sumele cheltuite pentru înălțarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Comentează pe FACEBOOK