Cazul ospătăriței ajunsă inginer la Apele Române

O fostă chelneriță la un bar din Iași a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu, dezvăluie Recorder.ro.  

Ca să poată fi detaşată la ABA Prut Bârlad, Simona Iancu a fost angajată trei zile la Primăria Vatra Moldoviţei (Suceava). Totul cu știința directorului ABA Prut-Bârlad Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași. Potrivit sursei citate,  acesta se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu.
Dezvăluirile din sediul Administraţiei au pornit de la determinarea directorului tehnic Gabriel Musteaţă de a nu mai pregăti nou-veniţii aduşi acolo pe uşa din dos. Mai mult, acesta spune avertizează că politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești.
El povestește cum angajata Simona Iancu nu știa nici măcar să deshidă un calculator. ”I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis calcultator. Colegii au întrebat: Totuși, nu ați mai lucrat după terminarea facultății? Ba da, am lucrat cinci ani la Master. Oh, super, cinci ani, dar totuși nu-i cam mult la master? Ah, da, dar la Master Club. Lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat.”
Citește materialul integral pe Recoder
Această abatere de la Apele Române nu este singulară. Citește pe JURNALIST.RO despre celebra șpagă de un milion de euro de la Apale Române sau despre teribilul caz al inginerului Ovidiu Ianculescu, înlăturat de la șefia Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș.
Comentează pe FACEBOOK