Cazul Stelian Ion, execuție electorală suspectă

Cazul Stelian Ion, execuție electorală suspectă

De 3 zile încoace bubuie o bună parte a presei despre cum ar fi primit o casă USR-istul Stelian Ion, candidat la primăria Constanței. Cică ar fi falsificat actele, dându-se chiar și handicapat.. Nu insist pe anchetă, fiindcă o puteți citi pe larg la colegii de la Newsweek, care au dat primii povestea. Dincolo de demersul lor jurnalistic, despre care voi vorbi imediat și pe care în consider legitim, vă spun ceva din capul locului. Deputatul Stelian Ion a fost victima unei execuții electorale de mare anvergură. O ticăloșie de-aia, cum doar în campaniile electorale mai vezi! După 23 de ani de presă de investigații, am început să miros asemenea mizerii din fașă. Deci dacă vă spun că e așa, așa e! Haideți să vă și explic.

După cum știți, la Constanța nu s-a putut uni dreapta. Pe stânga a rămas jupân urmașul lui Mazăre, PSD-istul Decebal Făgădău. Cu șanse mari pe dreapta e omul liberalilor, un anume amiral Chițac, plimbat de unii prin studiourile de televiziune precum sfintele moaște. Și, desigur, deputatul USR-ist proaspăt executat. Nu știu dacă execuția a fost scornită de primul sau de celălalt. Dar amândoi aveau mijloacele necesare, la capătul leselor lor fiind grupări puternice.

În cazul primului, zici Făgădău, zici Ciuma Roșie! Iar ăștia se pretează la orice. Inclusiv de a scoate niște acte taman în campanie electorală, de a le amesteca puțin, cât să scoată un ghiveci interesant din ele și să le arunce pe piață sub forma unei dezvăluiri de senzație. Nici pe drepta nu sunt fete mari. Lanțul de la gâtul amiralului Vergil Chițac e negru ca petrolul. Și duce într-o lume cenușie, unde serviciile și banii mulți se întrepătrund. O să vorbim cândva și de acea faună. Deocamdată vă spun doar că acea grupare avea toate pârghiile necesare să pună la cale o operațiune, oricât de specială și-ar fi dorit să fie..

Revenind la colegii de presă, în fața lor îmi scot pălăria! Chiar nu e cazul ca, doar pentru că începe o campanie, să refuzăm să publicăm anumite lucruri. Au jucat activ în campanii chiar și cei de la DNA, lucru care nu știu cât e de moral. Dar opinia publică i-a aplaudat, chiar și atunci când săltau candidații înainte de vot. Deci dacă ceva pute, atunci să iasă la iveală! În plus, ancheta celor de la Newsweek a avut ceva ce credeam că aproape a dispărut din presa mioritică. Se cheamă deontologie profesională. În cazul ăsta, găsim în articol punctul de vedere al celui despre care s-a scris. Mi-am adus aminte de școala de presă, când îmi făceam ucenicia la Adevărul lui Tinu și CTP. Pe vremea aia, chiar se contacta “inculpatul”.. Deci se mai poate și în prezent! La fel de corect au jucat și televiziunile. Nu se putea scăpa un subiect de așa anvergură. Despre subiect în sine, e treaba lui Stelian Ion să își dovedească nevinovăția și a votanților de pe litoral să îl creadă ori ba. E bine totuși ca oamenii de acolo să știe care e meniul electoral. Și ce grupări ar putea băga în primăria lor. Dacă așa metehne au acum, oare ce vor face în 4 ani, dacă pun piciorul în primărie?! Nu mai scăpăm de “șoricării” electorale…

Comentează pe FACEBOOK