luni 25 septembrie 2023

Ce crede Cioloș despre acuzațiile aduse de Orban la congresul USR

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liderul REPER, europarlamentarul Dacian Cioloş, a scris pe Facebook despre liderii USR şi Forţa Dreptei, Cătălin Drulă şi Ludovic Orban. Potrivit acestuia, cei doi încearcă să caute vinovați pentru propriile eșecuri politice.

Orban declarase la congresul USR că Cioloș a forțat în USR susținerea lui Florin Cîțu ca premier PNL în detrimentul lui Orban.

„Pe domnii Orban şi Drulă îi deranjează enorm plecarea mea din USR şi opiniile politice pe care le exprim (moderat şi cu jumătate de voce, ca să nu deschid o discuţie problematică pentru ei). Ce nu văd să îi deranjeze este distrugerea unei coaliţii şi ieşirea în aplauze de la o guvernare care ar fi trebuit să reformeze România. Amândoi luptă astăzi împotriva propriilor greşeli pe care încearcă să le pună în seama altora pentru a nu-şi asuma propriile decizii”, a scris  Cioloş.

Cioloș mai crede că toţi oamenii politici fac greşeli, inclusiv el. Totuși, dacă  Ludovic Orban şi Cătălin Drulă nu şi le asumă pe ale lor, atunci „nu vom avansa în asanarea politcii româneşti”.

„Am făcut şi eu greşelile mele. Dar dacă domnii Drulă şi Orban nu şi le asumă pe ale lor, nu vom avansa în asanarea politicii româneşti. Problema coaliţiei cu PNL din 2020 nu era că Ludovic Orban nu era bun de premier. Problema era că şi Florin Cîţu s-a dovedit la fel de slab şi problematic cum se dovedise a fi şi Ludovic Orban. Faptul că Ludovic Orban e în opoziţie astăzi nu e o consecinţă a convingerilor sale, ci o conjunctură politică. Dacă ar fi primit ce voia, astăzi Ludovic Orban n-ar mai fi aşa de vehement şi radical. Sunt sătul de politicienii care devin luptători din oportunism. Oamenii însă cred că sunt sătui de astfel de dispute, de împunsături şi de explicaţii”, a adăugat Cioloş.

Acesta le-a urat liderilor USR şi Forţa Dreptei „să facă lucruri bune pentru România împreună, să focalizeze cât mai puţină energie spre ponegrirea altora şi cât mai multă pentru a construi”.

„Astfel, toate poveştile astea nu vor mai conta decât pentru cei pasionaţi de cancan politic”, a mai spus Dacian Cioloş.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro