Ce se schimbă după 15 mai – Anunțul premierului Orban

Ce se schimbă după 15 mai – Anunțul premierului Orban

Eliminarea restricţiilor după data de 15 mai se va face în mod gradual, a anunțat, luni, Ludovic Orban.

El a precizat că pentru fiecare măsură de relaxare va exista o perioadă de 14-15 zile de aşteptare pentru a se vedea efectele.

„Pentru fiecare ridicare de restricţii vom aştepta o perioadă să vedem efectele. Perioada este cam de 15 zile, pentru că 15 zile, 14 zile e perioada în care se manifestă virusul. (…) Orice fel de ridicare de restricţii trebuie să fie însoţită de un set de reguli (…)indiferent că este vorba de activităţi comerciale, că este vorba de centre de beauty – frizerii, coafuri – că este vorba de alte activităţi pentru care se ridică restricţii”, a arătat Orban.

Premierul a adăugat că vor fi impuse şi reguli privind transportul public în mijloacele de transport în comun şi în ce, dar şi cu privire la „activitatea care se desfăşoară în birouri, atât în instituţii publice, cât şi în companii private”.

De asemenea, a precizat că mall-urile, restaurantele și cafenelele rămân închise. Hotelurile nu vor fi sub restricţie după 15 mai.

Deplasarea în afara localităţii va fi permisă pentru anumite categorii de motive, mai spune Orban.

„Deplasări de serviciu, deplasări la rude, deplasările la activităţile agricole, că dacă dăm drumul la alpinism, la deplasări montane înseamnă că se pot duce la munte. Va exista o anumită relaxare şi în ceea ce priveşte deplasarea în afara localităţilor care va creşte cererea şi pe unităţile de cazare”, adaugă el.

„Nu mi-am dorit niciodată să fiu în situaţia, ca premier, să impun restricţii către cetăţenii români. (…) Toate aceste decizii care au dus la restricţii au fost luate numai şi numai pentru a păzi sănătatea românilor”, a mai spus Orban.

 

Comentează pe FACEBOOK