vineri 14 iunie 2024

CEC Bank continuă finanțarea agricultorilor români

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

CEC Bank continuă finanțarea agricultorilor români și în anul 2024 prin RURAL PLUS, componentă a programului guvernamental IMM PLUS, acordând credite cu dobânzi subvenționate.

“La fel ca în anii anteriori, programele guvernamentale destinate finanțării sectorului agricol continuă să se bucure de un interes deosebit din partea beneficiarilor, astfel că am ales să fim alături de agricultori și în anul 2024, oferindu-le acestora posibilitatea finanțării în condițiile avantajoase ale Programului IMM PLUS – componenta Rural Plus”, a declarat Ramona Ivan, Director Relații cu Instituții Naționale și Internaționale în cadrul CEC Bank.

 

Prin acest Program guvernamental, beneficiarii pot accesa finanțări garantate până la 90% cu garanții de stat, emise de Fondul de Garantare a Creditului Rural, atât pentru proiectele de investiții cât și pentru acoperirea necesarului de capital de lucru pentru consolidarea și extinderea afacerilor acestora, adaptarea la cerințele actuale de climă și digitalizare, menținerea și crearea de locuri de muncă.

 

Durata maximă de finanțare este de până la 72 luni în cazul creditelor de investiții, respectiv 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru, iar valoarea maximă nu poate depăși 5.000.000 lei, în cazul creditelor/liniilor de credit pentru capital de lucru, respectiv 10.000.000 lei pentru creditele de investiții. Valoarea cumulată a finanțărilor care pot fi acordate nu poate depăși 10.000.000 lei. Pentru sectoarele agriculturii primare, pescuitului și acvaculturii, valoarea maximă cumulată a finanțărilor care pot fi acordate nu poate depăși 5.000.000 lei.

Ajutorul de stat sub formă de grant, de care beneficiază antreprenorii în cadrul componentei RURAL Plus, acoperă dobânda pe o perioadă de 12 luni de la acordarea creditului precum și comisioanele de garantare pe toată perioada de valabilitate a garanției.

Valoarea ajutorului de stat, constând în cumulul dintre valoarea garanției de stat și valoarea grantului, nu poate depăși 2,25 milioane de euro pe companie din sectorul industriei alimentare, 335.000 de euro pentru cele din sectorul pescuitului și al acvaculturii și 280.000 de euro pentru fiecare firmă din domeniul producției primare de produse agricole.

Pentru creditul de investiții, dobânda este ROBOR 3M + 1,50% iar pentru finanțarea activității curente ROBOR 3M + 1,90%. Comisioanele de analiză dosar, de acordare, de gestiune și de rambursare anticipată sunt toate zero.

Mai multe informații despre acest tip de finanțare puteți găsi pe pagina oficială a CEC Bank.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro