luni 17 iunie 2024

Cel mai scump Duster din Germania costă 49.230 euro

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În Germania, Dacia Duster se vinde și cu peste 49.000 de euro. O firmă l-a transformat într-un utilaj de deszăpezire, dotând SUV-ul românesc cu plug de 1,8 metri lățime și dispozitiv de împrăștiat material antiderapant, scrie autoexpert.ro.

Un Duster TCe 150 4×4 în echiparea de top, Journey, costă în Germania 22.750 euro. Exemplarul vândut pe mobile.de este dotat în față cu lamă de 180 cm pentru curățat asfaltul. Are și distribuitor de material antiderapant în spate. De asemenea, „utilajul” dispune și de un kit de iluminare cu LED special, pentru a circula legal pe șosele.

Sigur, se poate și mai performant. De exemplu, o lamă de 200 cm, care, însă ar mări greutatea pe puntea față, deci ar necesita modificarea suspensiei. Pot fi montate și încălzire staționară pentru habitaclu, și sisteme de împrăștiere antiderapant mai performante. Și, evident, un set de anvelope mai capabile. Sigur, toate astea ar crește și prețul, ajungând aproape 50.000 de euro.

Tehnic, Duster-ul TCe 150 4×4 transformat în sărăriță nu a suportat prea multe modificări. Doar suspensia i-a fost înlocuită, pentru a putea suporta greutatea suplimentară a echipamentului pentru deszăpezire.

Una peste alta, ar putea fi o soluție interesantă și pentru orașele din România.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro