luni 26 februarie 2024

Cheltuieli de un Milion de Lei la Primăria lui Pandele

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Autocarele cu rezidenți din Voluntari au început să se îndrepte către Iași începând cu data de vineri, 6 octombrie, conform anunțului făcut de Direcția de Educație și Cultură din Voluntari. Aproximativ 8.000 de persoane vor participa la pelerinajul de la Sfânta Parascheva, conform informațiilor prezentate de „Buletin de București”. Pentru această operațiune, Primăria Voluntari a alocat un buget de aproape un milion de lei.

Față de anii precedenți, Primăria condusă de Florentin Pandele a furnizat informații limitate despre pelerinaj, cu singura mențiune notabilă făcută de Direcția de Cultură într-o postare pe Facebook datată 12 septembrie.

Pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice a fost publicat un singur anunț, prin care se invită firmele să participe la licitație. Estimarea valorii contractului se situează în intervalul cuprins între 236.208 lei și 915.306 lei, iar câștigătorul nu a fost încă anunțat.

Conform informațiilor furnizate de publicația locală „Alo Iași”, se estimează că 160 de autocare vor fi utilizate pentru a transporta cei 8.000 de rezidenți din Voluntari la Iași, în cadrul pelerinajului către Sfânta Parascheva.

„Sfânta Parascheva este şi ocrotitoarea oraşului Voluntari, unde se zideşte o biserică în cinstea Cuvioasei. Prin acest pelerinaj dorim să creăm o comuniune între Iaşi şi Voluntari. La anul, sperăm să venim cu 200 de autocare, mai ales că au început să vină oameni şi din localităţile învecinate”, spune unul dintre coordonatorii grupului de pelerini din Voluntari.

Inițial, primul pelerinaj organizat de la Voluntari la Iași a avut loc în 2005, când au fost folosite doar 17 autocare. De-a lungul timpului, atât numărul pelerinilor, cât și al autocarelor a crescut constant an de an, iar sosirea lor a cauzat adesea congestii în trafic în centrul Iașiului.

Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva pentru acest an începe în data de sâmbătă, 7 octombrie, și se încheie oficial în ziua de hram, care va fi sâmbătoarea următoare, pe 14 octombrie. Conform anunțului Jandarmeriei, se anticipează că peste 350.000 de persoane vor participa în această perioadă pentru a se ruga, iar punctul culminant al pelerinajului va fi în ziua de hram, pe 14 octombrie, când se estimează că aproximativ 90.000 de credincioși vor lua parte la Liturghia oficiată în centrul orașului.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro