Cheltuielile unui bolnav de COVID-19: 16.000 lei

Tratarea pacienților de COVID-19 presupune cheltuieli ridicate, suportate de statul român. Spre exemplu, la Spitalul COVID din Târgu Cărbunești, factura ajunge chiar și la 16 mii de lei de pacient.

În medie, pentru fiecare bolnav de COVID, Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești cheltuie 7.500-8.000 de lei.

Constantin Tîrziu, managerul spitalului Târgu Cărbunești, a explicat pentru Digi24 pe ce se duc banii.

„Costurile sunt diferențiate pentru fiecare pacient în parte. Pentru pacienții asimptomatici costurile au fost mici, în jur de 700-800, costurile diferă pentru fiecare. Cifrele aici se mișcă. Pentru pacienții care au avut probleme, care au stat cel mai mult în secțiile de terapie intensivă sau pentru pacienții ale căror teste s-au negativat foarte târziu, costurile ajung și până la 160 de milioane, vorbesc de bani vechi”, a declarat Tîrziu.

Aceeași situație este și la Târgu-Jiu: „În medie, pentru un pacient care petrece aproximativ 12 zile în unitatea noastră costurile de spitalizare ar fi undeva la 10.000 de lei, la care se mai adaugă costurile de hrană, analize și medicamentele, acestea sunt undeva pe la 2.000 de lei, ceea ce înseamnă că un total ar fi de 12.000 de lei noi”, spune Florin Nițu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Gorj.

Comentează pe FACEBOOK