duminică 14 iulie 2024

Chiar ne omorâm salvatorii de vieți?!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Statistica românească pe coronavirus e diferită complet de cea a țărilor civilizate. Oricât ar cosmetiza-o autoritățile și cât i-ar „ajuta” presa, mizeria aruncată sub preș duhnește de la o poștă. E adevărat, avem puține cazuri de îmbolnăviri, comparativ cu țări civilizate. Dar și testările făcute sunt infinit mai puține. E la mintea cocușului: NU TESTEZI, NU AI! De câteva zile testăm și noi masiv, iar cifrele vorbesc de la sine. Priviți cum crește numărul de îmbolnăviri. Însă nu despre acest fenomen de negare vreau să vorbesc, ci de unul mult mai grav.

China a dat prima piept cu virusul ucigaș. Mai au puțin si fac 90.000 de cazuri raportate. Știți care este rata de îmbolnăvire în rândul medicilor chinezi?! SUB 4 LA SUTĂ!! În Italia e nenorocire. Mor oamenii pe capete și apar zilnic mii de cazuri noi. Spitalele sunt pline până la refuz. Știți care este rata de îmbolnăvire în rândul medicilor italieni?! Vineri era de 8,4 LA SUTĂ! Ne aruncăm un ochi și în ograda mioritică?! Doar la spitalul Gerota, sceleratul pensionar de la Interne a îmbolnăvit 22 de medici. Astăzi a mai căzut o bombă peste spitalul Județean din Suceava: 27 medici și asistente s-au contaminat! Spitalul s-a închis cu totul… Doar din ce am contabilizat eu în ultimele zile, cazuri apărute public, avem peste 65 de cadre medicale contaminate! Raportat la cele circa 500 de cazuri de îmbolnăvire, cât aveam duminică seara, aveți proporțiile dezastrului. Rata de îmbolnăvire în rândul medicilor este de 13 la sută! Suntem probabil pe primul loc în acest top al rușinii, înainte de a deveni oficial focar roșu de coronavirus la nivel global.

O altă ipocrizie a ultimelor zile este raportarea la cifrele Italiei. Așa este, acolo este o populație extrem de îmbătrânită, cu obiceiuri foarte nesănătoase pentru momentele de criză. Acolo bătrânii circulă, duc nepoții la scoală, stau la cafenele, fac piața. Probabil de-asta i-a și decimat virusul așa tare. Însă chiar și așa, bătrânii din peninsulă erau mai sănătoși clinic decât românii de vârstă medie. În plus, chiar nu cred că se poate compara sistemul sanitar de acolo, cu ce avem noi acasă. Nu mai vorbim de măsurile de igienă, de cultură, de puterea financiară și de multe altele. O altă observație este că la nivel planetar există multe cazuri de persoane decedate cu o vârstă medie. Deci nimeni nu este ferit complet în fața virusului.

Explicația pentru numărul mare de îmbolnăviri în rândul cadrelor medicale aș vrea să o aud de la Victor Costache. Medicul-ministru ar trebui să știe foarte bine de ce sunt scoși din lupta cu virusul atât de mulți colegi de-ai săi. Aceștia din urmă strigau disperați de săptămâni că sunt expuși la locul de muncă și nu au de niciunele. Strigătele lor de disperare să fi fost complet estompate de ușa antifonată a cabinetului ministerial?! Dacă spuneau presei, cred că îl informau și pe colegul lor ajuns demnitar… Probabil doar atât s-a putut! Să sperăm că măcar în ultimul ceas cineva se gândește cu adevărat și la salvatorii de vieți. Cu toții trebuie să fim solidari, să ne protejăm pe noi și pe cei din jur și să dăm dovadă de responsabilitate. Însă înainte de toate astea, trebuie să avem grijă de cei ce ar putea în scurt timp să ne salveze viețile. Asta, dacă vor mai fi acolo…

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro