duminică 21 aprilie 2024

Cîțu: O soluție pentru clienții băncilor, în 48 de ore

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţă, luni, că în maximul 48 de ore va prezenta o soluţie pentru clienţii băncilor, în contextul crizei create de pandemia de coronavirus.

Soluția este discutată cu reprezentanții BNR şi sistemul bancar, precizează ministrul liberal.

Totodată, C a transmis că nu este nevoie de certificat de stare de urgenţă pentru IMM-urile care vor să apeleze la ajutorul de stat.

„În primul rând, o clarificare: Nu este nevoie de niciun fel de certificat de stare de urgenţă pentru IMM-urile care vor să acceseze acea linie de credit pentru investiţii sau capital de lucru, care sunt garantate în funcţie de sumă, până la 90% din credit, cu dobânda subvenţionată 100% pe perioada stării de urgenţă. Pentru acestea, aşa cum scrie şi în ordonanţa 29/2020 nu este nevoie de certificat de stare de urgenţă. Am vrut să clarific acest lucru, pentru că am văzut foarte multe informaţii neadevărate în spaţiul public. În al doilea rând, o veste foarte bună pentru români: suntem foarte aproape de o soluţie pentru clienţii băncilor, o soluţie pe care o discutăm cu BNR şi cu sistemul bancar, pe care o vom prezenta, cred eu, în maximum 48 de ore”, afirmă Florin Cîţu, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro