luni 17 iunie 2024

China nu dorește ca SUA să ancheteze originea COVID

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O anchetă a serviciilor de informaţii americane asupra originii pandemiei de COVID-19 a fost publicată vineri.

Beijingul a respins-o, iar purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Wang Wenbin a declarat într-un comunicat:

„Indiferent de câte ori este publicat acest raport şi de numărul de versiuni inventate, nu poate schimba natura în întregime politică şi falsă a acestui raport”.

China şi-a exprimat deja opoziţia fermă faţă de constatările iniţiale publicate, iar faptul că agenţiile de informaţii au fost implicate este “dovada convingătoare” a politizării. China îndemnă Statele Unite să oprească “atacul şi calomnia la adresa Chinei”.

Potrivit documentului, agenţiile de informaţii nu vor putea judeca dacă virusul a apărut prin transmitere de la animale sau scăpat din laborator.

Cooperarea Chinei este necesară pentru a afla originea virusului, dar Beijingul continuă să ”împiedice ancheta mondială”.

Virusul s-a răspândit de la un centru de cercetare din Wuhan, oraşul în care a fost raportată pentru prima dată contagiunea, dar această teorie a fost respinsă în mod repetat de China.

Beijingul a fost îndemnat să ia în considerare o nouă investigaţie după ce o echipă de experţi internaţionali de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a reuşit să stabilească modul în care s-a declanșat pandemia.

Oficialii chinezi au respins ancheta și susține că este vorba despre un motiv politic.

Biden a declarat în august că China ascunde “informaţii esenţiale” despre originea COVID-19. Acesta crede că responsabilii chinezi depun eforturi pentru a bloca accesul anchetatorilor internaţionali.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro