vineri 21 iunie 2024

Ponta despre Iohannis si Colectiv

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Victor Ponta, fostul premier al României a demisionat după protestele Colectiv, la vremea respectivă.

Acesta a scris duminică pe Facebook despre absența președintele Klaus Iohannis de la clubul Colectiv. Președintele nu a mers să depună o coroană cu flori pentru comemorarea victimelor incendiului.

“Eu consider că, de această dată, în sfârșit, Dl Iohannis a procedat corect : a renunțat la ipocrizie și la folosirea cinică a morții în scopuri pur politice. Probabil că nu mai are de ce să o facă- a obținut deja voturile și avantajele politice pe care le-a urmărit; poate s-a plictisit să fie ipocrit și cinic pentru același public de ipocriți și cinici pentru care făcea până acum sceneta respectivă; poate că era obosit după vizită din Egipt sau se odihnea pentru cea din Scoția care urmează. Nu știu motivul, dar a procedat corect”.

Pentru Iohannis și cei din echipa sa ceea ce s-a întâmplat la Colectiv a fost doar o oportunitate strict politică speculată la maxim, susține fostul premier în postarea de pe Facebook.

“Nimic altceva! Pentru PNL a fost doar o ocazie să se bucure stupid de căderea unui Guvern care guverna bine țară , dar avea ‘păcatul’ că era de la PSD; pentru USR un mod la fel de cinic și ipocrit de a manipula frustrările personale ale unor români. Pentru ‘tovarășii’ de la ‘Corupția Ucide’ și alte asemenea ong-uri este modul de a-și justifica existența și a-și cheltui bugetele strânse din donații. Pentru Vlad Voiculescu ocazia să devină ministru sau, speră el, chiar primar general. În rest i-a durut și îi doare și acum exact în cot. Iar în 2021 nici nu mai au chef să mai joace sceneta obișnuită”.

Acesta crede că ,dacă ar fi fost mai mult decât atât,  “probabil că ați fi văzut în 6 ani mai multe paturi pentru arși decât în 2015, dar azi sunt mai mai puține decât atunci și când avem un singur pacient ars îl trimitem în alte țări ; am fi avut condiții mai sigure în cluburi și la marile concerte , dar e mult mai periculos acum; ar fi fost demisii când au tot luat foc spitale publice (nu un club privat) și au murit oameni veniți să se trateze acolo – evident nimeni nu e vinovat nici măcar politic; ar fi cerut ajutor internațional din momentul în care numărul zilnic al decedatilor de Covid a depășit numărul victimelor de la ‘Colectiv’, nu la două luni după. Ați fi văzut marii protestari din Noiembrie 2015 făcând minimul efort de a depune o lumânare în Piață Victoriei pentru fiecare dintre cei 50.000 de români uciși de Covid 19!”.

“Evident că nimic din cele de mai sus nu s-a întâmplat și nu se va întâmplă. Evident că acum ‘Corupția NU mai ucide’ peste 500 de români în fiecare zi. Evident că acum ‘nu mai este nevoie să moară oameni că Guvernul să demisioneze’. Și evident că acum nu se mai strâng ‘anticoruptii’ și ‘indignatii’ la niciun protest în față Guvernului și nici nu mai fac niciun marș – probabil că sunt în city break la Viena sau la Paris”, a completat fostul premier.

“Mulți care atunci au profitat la fel de cinic și ipocrit de tragedie sunt ocupați acum cu funcțiile de europarlamentari, parlamentari, primari sau miniștri obținute doar prin manipularea și specularea morții unor oameni nevinovați. Alții încearcă acum să își mai spele conștiința sau imaginea explicând în fiecare zi cât sunt de dezamăgiți și de indignați de Iohannis, Cîțu, Cioloș și toată gașca pe care i-au susținut ( din păcate așa au făcut și când s-au lepădat de Băsescu, iar în viitor iar o să ‘greșească’ cu un alt Băsescu sau Iohannis)! “.

În încheiere, Ponta a mai scris:

“Dar ce vină au milioanele de oameni care acum suferă mult mai mult decât atunci ? Mult mai temători pentru sănătatea lor, pentru lipsa școlii pentru copiii lor, pentru lipsa banilor și pentru nebunia prețurilor . Și mai ales ce le oferă viitorul? Cine și ce le redă speranța? Iar cei care atunci au ieșit în stradă să protesteze în mod sincer – când se uită acum în oglindă ce își spun?”.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro