luni 26 februarie 2024

China trimite jurnaliști în „linia întâi” a Rusiei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Pe măsură ce războiul din Ucraina se întețește, se pun tot mai multe întrebări despre relația dintre Rusia și China. După ce zilele trecute s-a zvonit că Vladimir Putin i-ar fi cerut ajutorul omologului său Xi Jinping, de curând, pe front și-a făcut apariția un jurnalist chinez. Este singurul reporter străin care are acces exclusiv la trupele ruse. Cu jachetă și cască de protecție, reporterul chinez Lu Yuguang stă la marginea unui drum, în timp ce un tanc rusesc trece pe lângă el. „Sunt în prima linie la Mariupol”, spune el în fața camerei, apoi intervievează un soldat din trupele lui Vladimir Putin.

În 2 martie, Lu Yuguang, l-a intervievat pe liderul autoproclamatei republici din Donețk, Denis Pușilin. Lu a spus că miliția de la Donețk nu se poate compara cu forțele ucrainene, „dar cu ajutorul forțelor ruse, miliția din estul Ucrainei a eliberat 40 de zone rezidențiale în cadrul liniei administrative. Iar victoria continuă să se extindă”.

Potrivit unui profil postat pe site-ul televiziunii Phoenix TV, Lu Yuguang este un fost ofițer de marina din Armata Populară de Eliberare, care a locuit la Moscova timp de câteva decenii și a acoperit evenimente, inclusiv războiul din Cecen, unde ar fi avut protecție militară rusă. El a primit mai multe premii de la guvernul și armata rusă pentru reportajele sale. 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro