joi 30 mai 2024

China: ‘Virusul a plecat din Italia’/Ce dovezi există

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Presa chineză scrie că noul coronavirus ar fi putut pleca, de fapt, din Italia. Jurnaliștii de la Beijing se bazează pe afirmația unui profesor de la Milano, care a spus într-un interviu, săptămâna trecută, că medicii locali au semnalat cazuri atipice de pneumonie încă din luna noiembrie a anului trecut.

Profesorul Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, a spus săptămâna trecută că medicii italieni „îşi amintesc că au întâlnit cazuri de pneumonii foarte ciudate, foarte severe, în special la bătrâni, în decembrie şi chiar în noiembrie”.

Jurnaliștii chinezi mai atrag atenția și asupra faptului că Italia este principalul focar de Covid-19 din lume, cu peste 7.500 de decese, dublu față de ce a raporat Beijingul.

Ulterior, după propagarea acestei declarații, profesorul Remuzzi, directorul Institutului de Cercetări Farmacologice Mario Negri din Milano, a dat un pas în spate, afirmând că nu există studii în acest sens, dar susține încontinuare că informaţiile sale proveneau de la câţiva medici, scrie Mediafax.

De asemenea, Remuzzi a mai susținut ulterior că declarația sa a avut scopul de a arăta că Covid-19 s-a răspândit înainte de a fi descoperit, nu de a arăta de unde a pornit.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro