Chițac, senatorul care a băgat în izolare Guvernul, a scăpat de dosar

Chițac, senatorul care a băgat în izolare Guvernul, a scăpat de dosar

Senatorul PNL Vergil Chiţac, cel care a băgat în carantină întreg Guvernul, a scăpat basma curată. Acesta a primit clasarea dosarului in rem deschis pe 16 martie de procurorii de la Parchetul General pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fost depistat ca fiind infectat cu noul coronavirus.

„Dragii mei, legat de nefericita întâmplare din martie, am primit clasarea dosarului in rem. Pentru cei care încă se îndoiau, aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăţiei mele, integritatea nefiindu-mi niciodată pusă la îndoială. În cariera mea anterioară, am administrat patrimonii de peste 100 de milioane de euro şi am dat bun de plată la peste 60 de milioane de euro, bani publici şi europeni, fără să existe nici cea mai mică suspiciune legată de activitatea mea. Vreau să mulţumesc acelora care m-au susţinut în acele momente dureroase. De asemenea, îi chem alături de mine şi pe cei care atunci m-au privit cu rezerve. Împreună facem Constanţa puternică”, a scris Chiţac pe Facebook.

Amintim că senatorul Vergil Chițac a contactat virusul la o reuniune NATO ce s-a desfășurat la Bruxelles în perioada 17-19 februarie. 

Ulterior, repprezentanții NATO au trimis o informare în care se preciza că unul dintre participanți a fost depistat pozitiv.

Alesul nostru a văzut însă emailul după trei zile, după cum el însuși a declarat. În acest răstimp a mai participat și la alte evenimente, printre care ședința PNL.

Astfel că, Guvernul Orban a ajuns în izolare, premierul ținând ședințe de la Vila Lac timp de două săptămâni.

Comentează pe FACEBOOK