vineri 14 iunie 2024

Cine e românul care s-a pensionat la doar 25 de ani

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un român de 25 de ani, tânăr polițist, s-a pensionat la doar 25 de ani. El va încasa 3.000 de lei pe lună pensie de la statul român, pentru cei cinci ani de activitate. În mod normal, majoritatea polițistilor ies la pensie la 47 de ani, pentru că legea le permite, dacă au vechime.

 

Românul care s-a pensionat la doar 25 de ani

 

Poliţia Română s-a ales cu un nou record la vârsta pensionării, potrivit observatornews.ro. Un tânăr polițist din Satu Mare, în vârstă de 25 de ani, s-a pensionat după doar cinci ani de activitate! Și asta după ce, în vara anului trecut, a fost prins drogat la volan.

Tânărul agent de poliţie s-a pensionat la această vârstă pe motive de ordin psihologic. Mai exact, bărbatul de 25 de ani a invocat presiunea şi stresul din sistem, astfel că a fost declarat apt medical limitat la doar patru ore pe zi, lucru care-i aduce o pensie în jur de 3.000 de lei pe lună.

 

Poliţist pensionat la 25 de ani

 

Tânărul a fost poliţist doar 5 ani la postul de poliţie din Apa, judeţul Satu Mare. În iulie anul trecut a fost oprit în trafic, în timp ce se îndrepta cu maşina spre serviciu şi a ieşit pozitiv la testarea drugtest. Au urmat anchete peste anchete şi cercetări disciplinare, iar acum, la aproape un an de la comiterea faptei, acesta s-a pensionat.

 

„Tinerii” pensionari speciali din Guvern

 

În tabăra tinerilor pensionari speciali, în 2022, îl regăseam și pe secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Romeo Simionescu, potrivit Adevarul. Acesta este născut în anul 1974, a trecut în rezervă în 2016, după 20 de ani în cadrul MAI, iar în ultimii ani – 2011-2016, a fost șef Birou Protecție Internă din cadrul Serviciului Informații și Protecție Internă Gorj.

111.556 de lei a încasat ca pensie Simionescu în 2021(aproximativ 9.000 lei/lunar). Ca secretar de stat are un brut de 16.640 de lei.

Un alt exemplu este Corvin Nedelcu, secretar general al Ministerului Mediului, născut în 1968 și pensionar de la 44 de ani. În ultimii ani a făcut parte din numeroase comitete, consilii și comisii, de unde a încasat venituri.

Potrivit declarației de avere, a primit 231.049 de lei de la Banca de Import-Export a României (venituri salariale sau asimilate salariilor), 77.946 de lei de la Administrația Națională de Meteorologie (venituri salariale sau asimilate salariilor), 73.548 de lei de la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA (venituri contract mandat), 37.323 de lei de la Exploatare Sistem Zonal Prahova SA (venituri contract mandat), 7.033 de lei de la Compania Națională Aeroporturi București (venituri salariale sau asimilate salariilor).

George Cătălin Șerban este un alt pensionar special, de la vârsta de 49 de ani. Acum, el este secretar de stat la Justiție.

Un pensionar special este și Florin Sergiu Dobrescu, secretar de stat la Ministerul Muncii. S-a pensionat la 49 de ani și primește o pensie lunară care depășește 8.000 de lei.

 

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro