vineri 14 iunie 2024

Rabla pentru tractoare. Ce valoare are vouchetul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Programul „Rabla pentru tractoare” a fost aprobat, joi, în ședința de Guvern. Ministerul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că peste 5.000 de fermieri vor putea beneficia de vouchere de 20.000 euro pentru achiziţionarea de tractoare sau utilaje noi. El a mai spus că bugetul alocat acestui program este de 100 milioane euro.

 

Tractoare noi pentru fermieri

 

„Tractoare noi pentru fermieri! Începe Programul „Rabla”! Împreună cu Ministerul Mediului am lansat Programul de stimulare a înnoirii Parcului Naţional de tractoare şi maşini agricole, care a fost aprobat în şedinţa de Guvern”, a scris Florin Barbu, joi pe Facebook.

Ministrul Agriculturii a adăugat că „5.000 de fermieri vor putea beneficia de acest program şi vor primi vouchere de 20.000 de euro pentru achiziţionarea de tractoare sau alte utilaje noi”, iar bugetul alocat pentru acest program este de 100 milioane euro, scrie News.ro.

„Le-am promis micilor fermieri şi legumicultorilor acest ajutor şi, ca de fiecare dată, ne respectăm angajamentul de a susţine agricultura şi pe cei care produc româneşte!”, a conchis Barbu. 

Marcel Ciolacu a anunţat, joi în şedinţa Executivului, că în premieră Guvernul finanţează prin Fondul pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”. Astfel, micii fermieri primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro iar bugetul alocat este de 500 milioane lei. De asemenea, Guvernul alocă 1,85 miliarde lei în vederea finanţării proiectelor europene din domeniul transporturilor.

 

Programul Rabla pentru tractoare se va adresa micilor fermieri

 

Programul Rabla pentru tractoare se va adresa micilor fermieri care cumpără în special utilaje românești, scrie agrointel.ro.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat la începutul lunii aprilie cum va funcționa programul destinar micilor fermieri pentru cumpărarea tractoarelor cu bani de la stat prin Programul ”Rabla pentru tractoare şi utilaje agricole”. 

Acesta a spus că în ghidul de finanţare care urmează să fie publicat vor fi introduse criterii ce vizează distanţa faţă de punctul de cumpărare de la care poate fi achiziţionat noul utilaj și își dorește ca sumele alocate să rămână în România și facă obiectul unor achiziţii de la companii româneşti.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro