vineri 14 iunie 2024

Marcel Ciolacu anunță reorganizarea Ministerului Justiției

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că în şedinţa de Guvern de joi se va discuta reorganizarea Ministerului Justiţiei. El a mai precizat că, până la finalul lunii iunie, procesul de reorganizare trebuie finalizat la nivelul tuturor ministerelor.

 

Toate ministerele vor fi reorganizate

„Continuăm procesul de reorganizare a instituţiilor guvernamentale. Azi este rândul Ministerului Justiţiei”, a spus Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că ritmul reorganizării instituţiilor guvernamentale va fi mărit, astfel încât până la finalul lunii iunie să fie finalizat acest proces la nivelul tuturor ministerelor.

Şeful Executivului afirma, în aprilie, că deja 9 din cele 20 de instituţii centrale ale Guvernului şi-au redus structura de personal şi că vor accelera procesul cu restul ministerelor, ca să se încadrăm în termenul asumat, de 30 iunie.

 

Următorul pas va fi reorganizarea agențiilor de stat

 

Premierul a subliniat, atunci, că miniștrii mai au doar trei luni pentru a prezenta planurile de reorganizare, scrie capital.

După finalizarea reorganizării celor 20 de instituții, următorul pas va fi reorganizarea agențiilor de stat.

În cele din urmă, se vor reorganiza și administrațiile locale.

 

Actualul sistem bugetar nu este sustenabil pentru România

 

La acel moment, premierul Marcel Ciolacu a declarat că actualul sistem bugetar, așa cum este configurat, nu este sustenabil pentru România și nu va contribui la dezvoltare.

Premierul a subliniat că există o așteptare de 30 de ani pentru reforma administrativă.

El a accentuat necesitatea unei reforme administrative strategice, planificate în detaliu, nu generalizate și bazate pe numărul de locuitori.

Marcel Ciolacu a adăugat că România a pierdut momentul potrivit pentru aceste reforme, în timp ce alte țări, precum Polonia, au acționat în această direcție.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro