vineri 14 iunie 2024

Firea vrea drum care leagă Sectorul 5 de restul Capitalei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria București, spune că, dacă va câștiga alegerile, va construi  un drum care leagă Sectorul 5 de restul Capitalei. Bucureștiul este pe locul 4 în topul celor mai aglomerate orașe europene și pe locul 8 în lume. Potrivit datelor colectate de o companie care oferă sisteme GPS, bucureștenii au pierdut 150 de ore stând în trafic, anul trecut.

Firea promite să rezolve problema traficului

Problema principală a Capitalei rămâne traficul sufocant, care aduce de la sine și un nivel ridicat al poluării. 

Candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, propune mai multe soluții pentru decongestionarea traficului. Într-un video postat pe contul său de socializare, în care apare alături de candidatul susținut de alianța PSD-PNL la Primaria Sectorului 5, Adrian Vigheciu, Firea a spus ce proiecte sunt în plan în Sectorul 5 al Capitalei.

“În programul de guvernare locală 2024-2028, avem câteva proiecte clare:

– Supralărgire Șoseaua Măgurele, zona aflată în administrarea PMB, la patru benzi de circulație, față de două cât are în prezent. (PMB + Primăria Sectorului 5)  

– Supralărgire Şoseaua Alexandriei la șase benzi de circulație și stingerea conflictului cu linia tramvaiul 32, care traversează intersecția. (PMB + Primăria Sectorului 5)   

Construire alternativă de trafic la Șoseaua Antiaeriană, prin crearea unui bulevard cu patru benzi de circulație între Str. Brasov și Șoseaua Alexandriei (PMB + Primăria Sectorului 5)”, a declarat aceasta,, în filmulețul postat pe contul său de Facebook.

Candidata PSD mai spune și că e nevoie de o colaborare între primarul general și primarii de sectoare pentru a putea “moderniza definitiv infrastructura rutieră a orașului”.

Despre proiectele prezentate ca parte din soluția social-democraților pentru decongestionarea traficului, liderul PSDa spune că sunt proiecte pe care le pregătise în mandatul anterior ca primar general al Capitalei și care puteau fi realizate și de actualul primar general, însă sunt încă la stadiul de proiecte pe hârtie.

Planul candidatei PSD pentru transportul din București

Candidatul PSD la Primăria Capitalei și fost primar al Bucureștiului între 2016 și 2020, Gabriela Firea mizează pe un parteneriat extins între Primăria Municipiului București și alte unități administrativ teritoriale ori instituții guvernamentale cu impact pe zona de transport. Firea mizează să își maximizeze șansele prin acest tip de colaborare interinstituțională care s-a dovedit de succes in alte proiecte întreprinse în trecut.

Gabriela Firea se concentrează, în programului său electoral, pe cea mai fiabilă componentă a transportului bucureștean și care are cel mai mare impact pe reducerea traficului. Candidatul PSD anunță construcția a 3 noi linii de metrou, dintre care una în interiorul orașului, iar două care să facă legătura cu Ilfovul, traversând de la vest la est ruta Bragadiru-Afumați și de la nord la sud ruta Voluntari-Berceni. În acest demers, Firea urmărește încheierea unui parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov, Metrorex și primăriile de sector, deoarece metroul este administrat de Guvern prin Ministerul Transporturilor și nu de Primăria Generală.

În topul proiectelor de transport ale acesteia se află și aeroportul din sudul Capitalei, demers deja anunțat și împreună cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

În acelasi program regăsim și modernizarea parcului auto, prelungirea rutelor STB în județul Ilfov, dar și lărgiri de artere și finalizarea tuturor celor 10 drumuri radiale de legătura cu Centura Bucureștiului.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro