vineri 14 iunie 2024

Planul Gabrielei Firea pentru transportul din București

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PSD a făcut public planul Gabrielei Firea pentru transportul din București, care rămâne una dintre principale nemulțumiri ale bucureștenilor și un factor determinant al nivelului de poluare al municipiului. Nevoia de fluidizare a traficului din București este confirmată și de cifrele statistice. La o populație de 1,7 milioane de locuitori, Capitala are 1,4 milioane de mașini înmatriculate, adică aproape câte o mașină pe cap de locuitor.

Propunerile cheie ale Gabrielei Firea pentru transportul din București

Candidatul PSD la Primăria Capitalei și fost primar al Bucureștiului între 2016 și 2020, Gabriela Firea mizează pe un parteneriat extins între Primăria Municipiului București și alte unități administrativ teritoriale ori instituții guvernamentale cu impact pe zona de transport. Firea mizează să își maximizeze șansele prin acest tip de colaborare interinstituțională care s-a dovedit de succes in alte proiecte întreprinse în trecut.

Gabriela Firea se concentrează, în programului său electoral, pe cea mai fiabilă componentă a transportului bucureștean și care are cel mai mare impact pe reducerea traficului. Candidatul PSD anunță construcția a 3 noi linii de metrou, dintre care una în interiorul orașului, iar două care să facă legătura cu Ilfovul, traversând de la vest la est ruta Bragadiru-Afumați și de la nord la sud ruta Voluntari-Berceni. În acest demers, Firea urmărește încheierea unui parteneriat cu Consiliul Județean Ilfov, Metrorex și primăriile de sector, deoarece metroul este administrat de Guvern prin Ministerul Transporturilor și nu de Primăria Generală.

În topul proiectelor de transport ale Gabrielei Firea se află și aeroportul din sudul Capitalei, demers deja anunțat și împreună cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

În acelasi program regăsim și modernizarea parcului auto, prelungirea rutelor STB în județul Ilfov, dar și lărgiri de artere și finalizarea tuturor celor 10 drumuri radiale de legătura cu Centura Bucureștiului.

Transportul actual din Capitală, marele eșec al lui Nicușor Dan

Cu 0 proiecte noi de anvergură și majoritatea proiectelor finalizate în acest mandat fiind primite moștenire de la fostul primar Gabriela Firea, domeniul transport este marele eșec al lui Nicușor Dan în campania electorală din 2024.

„În ultimii 3 ani și jumătate sub actualul edil, Bucureștiul s-a “înnoit” cu 4 pasaje rutiere noi, fie începute în fostul mandat și cu fonduri atrase de Gabriela Firea, fie construite cu sprijinul primăriilor de sector, cu doar 1,6 km de piste de biciclete în plus și câteva tramvaie noi.

Cu un astfel de bilanț, Nicușor Dan și-a pierdut credibilitatea în fața bucureștenilor cu privire la promisiunile trecute sau viitoare legate de transport și deschide astfel noi perspective de câștig electoral pentru Gabriela Firea.

Fostul edil al Bucureștiului și-a dovedit deja capacitatea de a veni cu soluții viabile pentru bucureșteni, singurele realizări în infrastructura de transport a Capitalei din ultimii 4 ani sunt tot proiectele de anvergura începute de ea, exemplu pasajul Doamna Ghica. Programul ei de transport este mai credibil pentru cetățeni și este susținut deja și de o bună parte a primarilor de sectoare.”, transmite PSD într-un comunicat de presă.

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro