vineri 14 iunie 2024

Pedepse mai mari pentru agresorii de copii, anunță Ciucă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Pedepse mai mari pentru agresorii de copii. Este un proiect de lege anunţat, marți, de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă. Astfel, pentru punerea în primejdie gravă a vieţii sau a integrităţii unui minor se vor executa 5-10 ani de închisoare, faţă de 3-7 ani cât este în prezent.

 

Ciucă: Agresorii de copii vor primi pedepse mai mari pentru faptele lor

 

”Agresorii de copii vor primi pedepse mai mari pentru faptele lor. Pentru punerea în primejdie gravă a vieţii sau a integrităţii unui minor se vor executa 5-10 ani de închisoare, faţă de 3-7 ani cât este prevăzut în legislaţia actuală. Prin această majorare, am urmărit eliminarea suspendării pedepsei, permisă de sistemul judiciar dacă sentinţa este de maxim 3 ani”, a scris preşedintele PNL într-o postare pe Facebook
”Am scris proiectul de lege gândindu-mă la efectul dezastruos pe care îl are asupra copilului un părinte sau tutore care consumă droguri. Această situaţie devine o circumstanţă agravantă, ce majorează sentinţa la 7-12 ani închisoare. Obiectivul meu: descurajarea consumului de substanţe psiho-active de către persoanele responsabile de copii”, precizează Ciucă. 
Potrivit lui Ciucă, ”creşterea acestor pedepse e pentru o mai bună protecţie a celor mici, care pot creşte frumos doar într-un mediu sigur, lipsit de violenţă. Am convingerea că, protejând dezvoltarea armonioasă a copiilor, investim în viitorul României”. 

Radu Mazăre scapă de închisoare

Amintim că Radu Mazăre a fost eliberat. Acesta a executat 5 din cei 9 ani de închisoare.

 

În dosarul Polaris, fostul edil a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.

În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat în 3 februarie 2022 la cinci ani de detenţie, scrie Hotnews.

În dosarul retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanţei a fost condamnat definitiv de instanța supremă, în februarie 2019, la 9 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în formă continuată, şi constituire a unui grup infracţional organizat, alături de alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori. În dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri – plaje şi faleze din Constanţa şi Mamaia – prejudiciul estimat de DNA era de 114 milioane de euro. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

De asemenea, prin Decizia nr 32/2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa a dispus desfiinţarea totală sau parţială a mai multor dispoziţii emise în temeiul Legii nr. 10/2001, precum şi a altor înscrisuri reţinându-se prejudiciul cauzat de subevaluarea terenurilor ce au fost acordate în compensare.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro