vineri 14 iunie 2024

Pensii digitale: Finalizare iminentă a evaluării dosarelor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Potrivit ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, procesul de evaluare și digitizare a dosarelor de pensii se apropie de finalizare. Aceasta înseamnă că recalcularea pensiilor va fi rapidă, deoarece datele deja există în sistem.

Potrivit unei postări recente pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, ministrul a efectuat vizite surpriză la Casa Judeţeană de Pensii şi Inspectoratul Teritorial de Muncă din judeţul Suceava.

În timpul unei vizite la Casa Judeţeană de Pensii, ministrul Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit cu pensionarii pentru a discuta despre noua lege a pensiilor. De asemenea, a inspectat fluxurile operaţionale şi condiţiile de muncă ale angajaţilor instituţiei, precum şi stadiul procesului de digitizare a dosarelor de pensionare.

În întâlnirea cu specialiştii în securitate şi sănătate în muncă de la Inspecţia Muncii, ministrul a discutat despre resursele necesare pentru a asigura un mediu de lucru sigur şi sănătos. S-au analizat cerinţele atât ale angajatorilor, cât şi ale salariaţilor pentru desfăşurarea eficientă a activităţilor lor.

Având în vedere acestea, ministrul Muncii a dezvăluit un proiect de modernizare a vehiculelor din inspectoratele teritoriale.

„Am fost încântat să aflu că la Casa de Pensii procesul de evaluare şi digitizare a dosarelor de pensii este aproape complet, ceea ce va facilita recalcularea rapidă a pensiilor, având deja datele în sistem. La Suceava, procentul de digitizare este unul dintre cele mai ridicate din ţară, ajungând la 99,2%, ceea ce demonstrează profesionalismul angajaţilor care au gestionat această operaţiune. Din fericire, am implementat un sistem electronic de gestionare a fluxului de cetăţeni în vederea evitării cozilor. Acest lucru este esențial și sper să fie pus în aplicare în toate Casele Judeţene de Pensii. În plus, Inspectoratul Teritorial de Muncă are nevoie nu doar de lucrări de reabilitare, ci și de dotări. Momentan avem un proiect prin care achiziţionăm maşini hibride destinante funcţionariilor Inspectoratului Teritorial Suceava pentru a permite inspectorilor să se deplaseze rapid şi în siguranţă pe teren, mai ales în zone greu accesibile ca cele ale exploatărilor forestiere”, spunea Simona Bucura-Oprescu.

pensii
talon de pensie

Într-o declarație recentă, ea a subliniat importanța consolidării rolului Inspecției Muncii și a inspectorilor de muncă pentru Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Aceasta implică atât pregătirea adecvată a forței de muncă, cât și alocarea resurselor necesare pentru acest scop.

Am discutat despre multe lucruri importante, inclusiv obiectivele noastre și modalitățile concrete prin care putem îmbunătăți activitatea în fiecare domeniu. Lucrând împreună, suntem hotărâți să facem progrese semnificative și să atingem succesul.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro