sâmbătă 20 iulie 2024

Cine este noua ambasadoare a SUA în România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Senatul american a confirmat-o pe noua ambasadoare a SUA în România. Este vorba despre Kathleen Ann Kavalec.

„Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec. Mai urmează un singur pas, formal, jurământul”, a scris  ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru, pe Facebook.

Kathleen Ann Kavalec vorbește 5 limbi străine: română, spaniolă, portugheză, franceză și rusă, scrie EuropaFM. Ea are diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C.

În prezent, Kathleen Ann Kavalec este membră de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier.

Ea a ocupat până acum funcţia de şef al Misiunii OSCE în Bosnia şi Herţegovina.

A mai lucrat la ambasada Statelor Unite din București ca ofițer pentru afaceri cultural, a fost de asemenea consilier politic la ambasada americană din Kiev și ofițer politic la ambasada Statelor Unite din Moscova.

A supervizat programe de asistență externă ale Statele Unite în calitate de coordonator adjunct și a ocupat funcția de subsecretar adjunct la Biroul pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro