duminică 21 aprilie 2024

Cine este scutit de plata „taxei pe boală”

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, cine este scutit de plata „taxei pe boală”. Ciolacu a mai anunțat că Guvernul elimină joi, prin ordonanță de urgență, impozitul de 10% pe concediile medicale, introdus prin ordonanță în decembrie, în anunmite cazuri.

 

Cine este scutit de plata „taxei pe boală”

 

În categoria celor scutiți de plata „taxei pe boală” sunt mamele cu copii bolnavi, gravidele, pacienții cu afecțiuni oncologice și cazurile de urgență, scrie Hotnews.

”Începem prin a rezolva, așa cum am promis zilele trecute, problema concediilor medicale. Introducem azi (joi – n.r.), prin OUG, scutirea de la plata contribuției sociale pentru indemnizațiile de concediu medical în cazul mamelor cu copii bolnavi, a gravidelor, a pacienților cu afecțiuni oncologice și a cazurilor de urgență”, a declarat Marcel Ciolacu la debutul ședinței de Guvern.

El a adăugat că, dacă este nevoie, cheamă toată conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate să lucreze joi la Guvern, pentru că actul normativ trebuie aprobat.

„Trebuie să aprobăm azi acest act (n.r. al taxei pe boală), fiindcă pentru oamenii aflați în suferință fiecare zi contează enorm”, a mai spus șeful Executivului.

„Taxa pe boală”, introdusă de la 1 ianuarie prin așa-numita „Ordonanță trenuleț”, impozitează cu 10% veniturile celor care își iau concediu medical, iar Ministerul Finanțelor spera să obțină din ea 600 de milioane de lei în acest an.

 

CITITI SI: Rafila: ​1,5 milioane de români suferă de diabet. E alarmant!

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro