duminică 21 aprilie 2024

Rareș Bogdan exclude susținerea unui candidat PSD la prezidențiale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Rareș Bogdan exclude susținerea unui candidat PSD la prezidențiale. Prim-vicepreşedintele PNL a declarat joi, că PNL este un partid cu blazon, este un partid istoric, care este obligat să aibă candidat la prezidenţiale. 

 

Rareș Bogdan nu ia în calcul ca PNL să suțină un candidat PSD la prezidențiale

 

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a fost întrebat, joi, despre afirmaţia sa că îl va obliga pe preşedintele PNL Nicolae Ciucă să candideze la alegerile prezidenţiale din toamnă. 
”Eu nu pot să obliga pe nimeni, partidul poate să facă o propunere, dar de obligat nu putem să îl obligăm. În schimb, preşedintele va ţine cont, aşa cum vă spunea (..) de opţiunea partidului”, a declarat Rareș Bogdan, potrivit News.ro.
 
Despre o renunţare a lui Nicolae Ciucă la candidatură pentru susţinerea lui Marcel Ciolacu, Rarel Bogdan a spus: ”Pot să vă spun un singur lucru, PNL este un partid cu blazon, este un partid istoric, care este obligat să aibă candidat la prezidenţiale”.
”Toate scenariile le vom discuta după data de 10 iunie, când vom vedea rezultatele  la alegerile europarlamentare şi locale. Vă asigur că la locale, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al raţionalităţii românilor, vom avea peste 90% din comunele şi din oraşele României din partea PNL sau PSD, respectiv peste 95%.”, a mai spus Rareş Bogdan. 

Ce părere au Ciucă și Ciolacu despre un candidat comun PSD-PNL la prezidențiale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, despre un candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidenţiale, că cele două partide vor face o coaliţie după 10 iunie, să vadă votul românilor pe 9 iunie, şi vor lua o hotărâre, dacă fac o alianţă politică de această dată.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre candidatura la alegerile prezidenţiale, că dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi va proceda ca atare.„Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare”, a afirmat Ciucă, la sediul central al PNL, transmite Agerpres.
El a adăugat că încă nu s-a discutat în coaliţia de guvernare despre liste comune la alegerile parlamentare şi despre un candidat comun la prezidenţiale.
„Sunt ipoteze, dar, în momentul de faţă, niciuna nu este pe masă, nu s-a discutat deloc. Aici e o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultatele după ziua de 9 iunie şi, în funcţie de aceste rezultate, vom avea fiecare dintre noi concluziile respective şi se vor transforma în decizii. Nu putem să vorbim de listă comună (pentru alegerile parlamentare – n.r.), lista comună se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun (la alegerile prezidenţiale – n.r.)”, a explicat preşedintele PNL.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro