luni 17 iunie 2024

Ciolacu a anunțat care sunt priorităţile programului de guvernare

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Marcel Ciolacu, premierul desemnat să formeze Guvernul a prezentat marţi seară priorităţile programului de guvernare. Între acestea se numără reducerea impozitării muncii, creșterea pensiilor, rezolvarea pensiilor speciale și creșterea economică de peste 3%.

 ”Am venit în faţa dumneavoastră să vă prezint astăzi nu doar un  program de guvernare, ci, mai ales, viziunea pentru naţiune propusă de noi pentru următorul an şi jumătate! Greva din Educaţie, semnalele venite şi din alte zone ale societăţii, reprezintă pentru mine un mesaj clar: românii ne cer o schimbare majoră şi curajoasă de ritm şi de viziune. De aceea, Educaţia trebuie să devină un pilon real de dezvoltare durabilă a societăţii româneşti!”, a declarat preşedintele PSD. 

Marcel Ciolacu a arătat că ”această guvernare este despre reforme şi economie”. 

”Este nevoie de un nou model economic şi social. NU mai putem aştepta ca stimularea producţiei şi a locurilor de muncă să vină doar când decid regulile pieţei. Piaţa ne-a arătat că, în criză, nu produce eficienţă, ci speculă! Nu este de ajuns doar să protejăm categoriilor vulnerabile, ci este nevoie de un program naţional de reducere a polarizării sociale. Trebuie să avem curajul să ne propunem mai mult! Românii vor să vadă mai multă muncă, seriozitate şi coerenţă din partea celor care administrează ţara. Şi, mai ales, să vadă REFORMELE promise şi REZULTATELE concrete! Eu asta vreau să ofer milioanelor de familii din această ţară!”, a anunţat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Premierul desemnat a arătat că ”viziunea privind guvernarea iunie 2023 – decembrie 2024 se referă la Dezvoltare pentru Modernizarea României”.

”Trecem de la Stabilizare la Modernizarea economică şi socială a ţării! Prin reformele atât de necesare societăţii şi economiei româneşti! Prin parteneriat cu mediul de afaceri astfel încât aici, în România, să se producă mai mult. Prin investiţii pentru crearea de locuri de muncă, mai multe şi mai bine plătite aici, în ţară. Prin lupta cu preţurile şi sprijinul pentru refacerea puterii de cumpărare a populaţiei”, a arătat el. 

Marcel Ciolacu a anunţat că propune un plan cu 5 mari obiective: Rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale şi adoptarea noii legi privind salarizarea unitară; Stoparea creşterii preţurilor şi refacerea puterii de cumpărare ; Dezvoltarea sistemelor publice de Educaţie şi Sănătate – principalul argument pentru a-i convinge pe românii plecaţi să se întoarcă în ţară; Patriotism economic – dezvoltare economică prin creşterea producţiei naţionale, atragerea de bani europeni şi alocări bugetare; Crearea de locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite.

El a menţionat că au mult de muncă în următorul an şi jumătate.

”Trebuie să avem o creştere economică de peste 3% pe an. Trebuie să ducem inflaţia la sub 8% până la final de an. Şi să reducem dependenţa de import! Pentru a atinge toate aceste obiective, prima noastră luptă va fi cu preţurile şi cu specula. În acest sens, avem pregătit un program îndrăzneţ şi coerent prin care vizăm stoparea creşterii preţurilor la principalele alimente de bază. Planul nostru implică – în ponderi diferite – toţi actorii importanţi, de la producători la distribuitori şi, în final, la marile lanţuri de magazine. Atât producătorul român, cât şi consumatorul final trebuie să aibă garanţia că obţin un preţ decent pentru produse de bună calitate!”, a spus Ciolacu. 

El a menţionat că ”o ţintă la fel de importantă este reducerea practicilor speculative”.

”Nu-i vom ierta pe cei care profită de pe urma crizelor pe spatele românilor! Mai mult, singura şansă de a ieşi din criza în care ne aflăm este ca România să se dezvolte prin Patriotism economic!”, a declarat Ciolacu. 

”Premierul desemnat a afirmat că au lucrat şi au pregătite noi programe de stimulare a producţiei în industrie, în sectorul materialelor de construcţii şi al industriei alimentare – în special în zona de procesare alimentară.

El a mai spus că ”accentul prioritar al politicilor publice va fi pus pe serviciile educaţionale şi de sănătate”.

”În ceea ce priveşte Educaţia, ne-am asumat angajamentul de a creşte accelerat salariile prin noua Lege a salarizării unitare. Şi asta voi face! Pentru a reduce abandonul şcolar şi a oferi şanse egale la educaţie, propunem o serie de soluţii, finanţate de la buget şi din fonduri europene, pentru copiii în nevoie – vouchere pentru o masă caldă pe zi, transport şcolar, îmbrăcăminte, rechizite de 2 ori pe an şi consiliere psihologică. Dar…un trai mai bun nu e posibil însă fără un sistem de sănătate eficient şi funcţional pentru toţi românii. România are încă o problemă majoră în ceea ce priveşte accesul INEGAL la sănătate de calitate. Vrem să modernizăm şi să dotăm cabinetele de medicină de familie din urbanul mic şi rural. În plus, vom echipa unităţi mobile de sănătate, pentru analize şi chiar screening-ul unor boli, şi vom moderniza şi dota peste 70 de ambulatorii publice, marea majoritate în zonele defavorizate”, a spus Ciolacu. 

”Ştim ce avem de făcut şi ÎMPREUNĂ vom reuşi”, a completat el. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro