luni 17 iunie 2024

Donald Trump, pus sub acuzare în cazul documentelor clasificate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE: Donald Trump a părăsit, marţi după-amiază, clădirea tribunalului din Miami unde i s-au adus la cunoştinţă oficial cele 37 de capete de acuzare din dosarul documentelor clasificate, pentru care a pledat nevinovat, şi s-a îndreptat către aeroport pentru a merge la clubul său de golf din New Jersey.

„Astăzi am asistat la cel mai malefic şi mai atroce abuz de putere din istoria ţării noastre. Este trist să vezi cum un preşedinte în exerciţiu corupt a făcut ca principalul său adversar politic să fie reţinut pe baza unor acuzaţii false şi fabricate de care el şi numeroşi alţi preşedinţi ar fi vinovaţi, chiar în mijlocul unor alegeri prezidenţiale în care pierde foarte mult”, a declarat Trump.

Donald Trump a descris acuzaţiile federale împotriva sa drept „interferenţă electorală şi încă o încercare de a truca şi fura alegerile prezidenţiale”, transmite news.ro.

Trump a declarat că are dreptul să umble prin cutii şi să separe dosarele personale de documentele guvernamentale.

STIREA INITIALA

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost reţinut marţi, conform procedurilor, la tribunalul din Miami. Fostul șef al Casei Albe este acuzat, între altele, că a păstrat ilegal documente de securitate naţională atunci când a părăsit funcţia şi i-a minţit pe oficialii care au încercat să le recupereze, scrie News.ro.

Trump nu-și va petrece, însă, noaptea în închisoare, cel puțin nu încă. Potrivit CNN, se așteaptă ca Trump să fie eliberat pe baza unei promisiuni că se va prezenta la viitoarele întâlniri cu instanța, transmite Digi24.

Fostul președinte al SUA este vizat de 37 de capete de acuzare, în special „reţinerea de informaţii privind securitatea naţională” şi „obstrucţionarea justiţiei” în dosarul arhivelor de la Casa Albă.

Trump a pledat nevinovat la toate acuzațiile din cele 37 de capete de acuzare.

Experţii spun că ar putea trece un an sau mai mult până când va avea loc procesul propriu-zis, din cauza complexităţii pe care o presupune manipularea probelor clasificate. Avocaţii lui Trump ar putea depune o avalanşă de moţiuni pentru a contesta cazul înainte ca acesta să ajungă la proces, ceea ce ar duce la noi întârzieri.

Între timp, Trump este liber să-şi facă campanie pentru preşedinţie şi ar putea prelua funcţia, chiar dacă ar fi găsit vinovat.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro